Vloerkleden trends voor 2021

Dit zijn de nieuwe trends

Zonder een mooi vloerkleed is je interieur eigenlijk niet compleet. Ben je benieuwd welke prints, vormen en stijlen niet alleen dit seizoen, maar ook in 2021 nog erg populair zijn? Lees dan snel verder! Dit zijn de vloerkleden trends die we meenemen naar het nieuwe jaar:

Grafische print
Abstracte vormen, strakke lijnen en grafische prints zijn nog steeds een grote trend op het gebied van vloerkleden. Waarschijnlijk omdat het aansluit bij zoveel verschillende woonstijlen. Toch komt dit type vloerkleed vooral bij een Scandinavisch interieur goed tot zijn recht. Omdat de rest van het interieur vrij minimalistisch is, wordt het kleed een echte blikvanger. Wat betreft kleuren zijn grijs, wit, beige en donkerblauw stijlvolle keuzes.

Rond en ovaal
In 2020 kwamen er steeds meer organische vormen in het interieur. Ook bij vloerkleden is deze trend nog steeds terug te zien. Een rond of ovaal vloerkleed geeft de kamer een zachte uitstraling. Het is een mooie manier om alle strakke lijnen van een modern interieur te onderbreken en het huiselijke gevoel terug te brengen. Dit effect kun je versterken door te kiezen voor een hoogpolige variant.

Vintage uitstraling
Voorlopig nemen we nog geen afscheid van alle vintage kleden. Van een doorleefde look met gefabriceerde slijtageplekken of stoer patchwork tot de traditionele Perzische tapijten. Met al deze variaties ben je nog steeds ‘on trend’.

Romantische bloemenprint
Een groot vloerkleed met bloemenprint is een gewaagde keuze, maar zorgt direct voor een romantische en chique sfeer in huis. Om een chaotische look bij zo’n opvallende print te voorkomen, moet je goed kijken naar het kleurenpalet. Zorg ervoor dat de tinten aansluiten bij de rest van je interieur. Laat een kleur terugkomen op de muur, in de vloer of bij de sierkussens op je bank. Zo vormt alles een samenhangend geheel.

Bijzondere materialen
Let bij het aanschaffen van een vloerkleed niet alleen op de kleur en print, maar ook op het materiaalgebruik. Dit heeft een grote invloed op de totale uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een bijzonder materiaal als sisal of hennep. Er zijn zelfs vloerkleden waarbij meerdere materialen met elkaar gemixt worden. Dit zorgt voor een speels effect.

Vloerkleden combineren
Wees niet bang om verschillende vloerkleden met elkaar te combineren. Laat twee ronde vloerkleden overlappen of leg een hoogpolig tapijtje bovenop een kleed met een lage pool. Dit wordt ook wel layering genoemd. Probeer gewoon eens verschillende combinaties uit of doe online inspiratie op.

Welke vloerkleden spreken jou het meeste aan?

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloerentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist