Inzet van barnwood voor houten vloeren

Soms meer dan 100 jaar oud

Misschien is het niet het eerste wat in je opkomt wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe houten vloer, toch kan barnwood uitstekend worden gebruikt als vloerbedekking. Er is een ruim aanbod aan barnwood beschikbaar, waarmee een unieke vloer is te realiseren. De houtstukken zijn speciaal, doordat het natuurlijk hout betreft dat een nieuw leven krijgt, met een vernieuwd doel. Barnhout is hout dat eerder voor de opbouw van schuren is gebruikt. Het hout kan wel meer dan 100 jaar oud zijn, maar verkeerd nog in uitstekende conditie. Het wordt bewerkt, zodat het als vloer nog jaren mee kan. Je profiteert van een extreem rustiek en landelijke uitstraling wanneer je kiest voor barnwood als bedekking van de vloer in je woonkamer. Kies voor barnwood en je krijgt een houten vloer met een authentiek verweerde look.

Oorsprong van barnwood

Op http://www.houtenplaten.be vind je diverse toepassingen waarvoor barnwood kan worden gebruikt. Het hout dat wordt aangeboden heeft een prachtige uitstralingen zal in geen enkel interieur misstaan. Uit diverse gebouwen en schuren worden houten planken gerecupereerd. Dit hout is voornamelijk afkomstig uit landen uit Oost- en Zuid-Europa, waarna het zorgvuldig wordt bewerkt en hergebruikt. Het gaat hierbij niet enkel om planken. Ook balken, panelen en deuren van hout in uitstekende conditie worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Echt oude en unieke hout exemplaren worden hierdoor gered van verval en opnieuw ingezet voor het bouwen van vernieuwde houtconstructies, waaronder vloeren. Een duurzame manier van behoud, waarvan jij profiteert.

Bewerking van barnwood

Barnwoord is in verschillende afmetingen en kleuren verkrijgbaar. Je vindt dus altijd wel iets dat aanspreekt en wat zorgt voor de unieke uitstraling die je voor ogen hebt. Barnwood planken die dienen als vloerbekleding hebben doorgaans een dikte van 3 centimeter. Wanneer je tevens hout nodig hebt voor wandbekleding, dan leent barnwood met een dikte van 2 cm zich hier bij uitstek voor. Verschillende houten onderdelen worden met de hand gedemonteerd en vervolgens in een droogkamer gelegd om te drogen. Zodra het barnwood droog is, wordt het op maat in stukken gezaagd. Als laatste stap in het verwerkingsproces wordt het hout nog licht geborsteld, om een prachtige structuur in het hout te realiseren. Het product dat uiteindelijk tevoorschijn komt, is direct kant en klaar om verwerkt te worden. Het kan als vloer geplaatst worden of als paneel aan de wand worden geplaatst.

Barnwood op maat bestellen

Hout van barnwood is in verschillende vormen, afmetingen en kleuren verkrijgbaar. Barnwood kan een grijze of bruine kleur hebben en door de variatie kun je precies het hout uitkiezen dat past bij jouw interieur of woonstijl. Daarnaast zijn tevens de afmetingen divers, met balken of planken met lengtes van twee tot vier meter. De diameter van deze balken hebben doorgaans een afmeting van 15 tot 20 centimeter. Uiteraard valt de omvang te bespreken en kan het barnwood op een gewenste maat worden geleverd. De mogelijkheden zijn hierin bespreekbaar, zodat je eindigt met een uniek product, van duurzaam hout. Barnwood geeft nieuw leven aan nostalgisch hout en zorgt voor een landelijk, rustieke uitstraling bij het leggen van een nieuwe houten vloer in je woning.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloerentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist