Heuga tapijttegels

Tapijttegels & Vloerbedekking

Vind stijlen in

  Op zoek naar meer informatie over tapijttegels? Op deze pagina vind je onder andere de voordelen op een rijtje. Daarnaast kan je uitgebreide informatie vinden in onze artikelen.

  Tapijttegels

  Tapijttegels worden vaak geassocieerd met kantoorgebouwen en scholen, maar niets is minder waar. Tapijttegels worden steeds vaker gebruikt in woningen. Ze zijn te verkrijgen in allerlei verschillende soorten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en materialen zodat de mogelijkheden eindeloos zijn. Door verschillende tegels te combineren kun je ook een heel leuk effect creëren. Maak bijvoorbeeld je eigen motief en ontwerp een echte eye-catcher in je huis.

  Zoals eerder aangegeven heb je tegels in allerlei soorten en maten. Zo is er voor iedere woninginrichting wel iets beschikbaar. Dit is een groot voordeel tegenover bijvoorbeeld een houten vloer welke in een beperkt aantal kleuren verkrijgbaar is en waar je daarnaast ook veel onderhoud aan hebt. Daarnaast kun je met kamerbreed tapijt geen motieven maken die je met de tegels wel kunt maken. Een ander voordeel van tapijttegels: Wanneer je een vlek hebt die je er niet meer uit krijgt, kan je simpelweg een exemplaar vervangen.

  Kenmerken van de tapijttegel

  Tapijttegels zijn lekker zacht en warm en je kunt hier heel ontspannen met je blote voeten over lopen. Mede doordat ze zacht zijn zijn ze ook geluiddempend en de isolerende werking van de tegelvloer kan zorgen voor een grote energiebesparing doordat de vloer de warmte vasthoudt. Een groot bijkomend voordeel is dat je tapijttegels met enige kennis erg gemakkelijk zelf kunt leggen. Mits ze goed gelegd worden zijn ze ook nog eens erg veilig. Het tapijt is vaak vrij stroef dus je kunt er dus niet gemakkelijk op uitglijden.

  Onderhouden van tapijttegels

  Je kunt de uitstraling van tapijttegels zo lang mogelijk behouden en daarnaast de levensduur verlengen door ze goed te onderhouden. Belangrijk is om de tapijttegels regelmatig te stofzuigen, zeker op de plaatsen waar er veel wordt gelopen. Daarnaast kun je ze bijvoorbeeld het beste ééns per jaar schoonmaken met behulp van tapijtreiniger. Let er wel op dat deze geschikt is voor het type dat je in huis hebt. Natuurlijk kan het voorkomen dat je wel eens vlekken maakt; zorg er dan voor dat je deze onmiddellijk schoonmaakt.

  tapijttegels kopen

  Als je een tapijttegels gaat kopen is een goed advies goud waard. Op WonenWonen.nl zijn alle bedrijven 5-sterrenspecialist. Dit betekent dat zij het bieden van een goed advies extra belangrijk vinden. Vaak worden de prijzen voor de tapijttegels vermeld per vierkante meter. Zorg dat je er een aantal extra aanschaft. Op die manier kun je een exemplaar vervangen als hier bijvoorbeeld vlekken in zitten die je niet meer kunt verwijderen of als er beschadigingen zijn opgetreden.

  Tapijttegels van Heuga bieden een unieke vloer die bij het interieur past.

  Alleen de op WonenWonen.nl vermelde bedrijven worden door ons erkend als 5-sterrenspecialist.