Hoe houd je inbrekers buiten

tijdens de vakantie?

 

Voor veel mensen is het op dit moment vakantieperiode en een groot deel van Nederland gaat nu met hun gezin op vakantie. In vakantieperiodes wordt er helaas steeds vaker ingebroken in huizen. Wat moet je doen als dat gebeurt en hoe zit het met schade door inbraak?

1. Opstalverzekering voor schade door inbraak
Een opstalverzekering is een woonverzekering. Het is een verzekering waarbij je je huis verzekert om je huis opnieuw op te bouwen. Zo krijg je bij storm- brand-, inbraak- en/of waterschade een vergoeding van de verzekering. Of stel dat je bij brand niet in je eigen woning kunt overnachten, dan zijn er schaderegelaars die voor jou een plek regelen waar je kunt verblijven. Ook regelen zij mensen die de schade komen opruimen. Stel dat er bij jou wordt ingebroken, dan hoef je je met een opstalverzekering bij FBTO geen zorgen te maken over deze schade.

2. Automatische verlichting tegen inbraak

Hoewel je verzekerd bent voor de schade door inbraak is het natuurlijk wel belangrijk dat je inbraak zoveel mogelijk probeert te voorkomen. We zullen hier verder ingaan op de tips tegen inbraak.

Zorg voordat je op vakantie gaat voor automatische verlichting. Schakel bijvoorbeeld tijdklokken in die je zo in kunt stellen dat de verlichting in huis automatisch op bepaalde tijden aan en uit gaat. Stel ze in op verschillende tijden. Denk ook eens aan bewegingssensoren. Deze bewegingssensoren zorgen ervoor dat wanneer er een inbreker bij jouw voor- of achterdeur staat, er een lamp aanspringt. Dit schrikt inbrekers af want dan kunnen ze gesnapt worden door de omgeving.

3. Geen containers en/of ladders tegen inbraak
Heb je containers en/of ladders in je tuin staan? Een van de volgende tips tegen inbraak is dat je deze containers en/of ladders het beste buiten handbereik kunt zetten. Inbrekers kunnen deze namelijk gebruiken om erop te klimmen en vervolgens via je raam naar boven te gaan. Door ze weg te zetten kun je dit voorkomen.

4. Een bewoonde indruk om inbraak te voorkomen
Laat inbrekers niet merken dat je weg bent. Dat doe je door de indruk te wekken alsof je thuis bent. Laat bijvoorbeeld wat kranten en tijdschriften op tafel liggen, of zet een paar mokken of kopjes neer. Als je kinderen hebt kun je wat speelgoed op de grond laten liggen.

5. Geen waardevolle spullen laten liggen tegen inbrekers

Maak je huis niet te aantrekkelijk voor inbrekers om in te breken. Als je van huis weggaat, laat dan geen waardevolle spullen liggen. Berg je laptop, tablet en sieraden goed op. Zo voorkom je dat inbrekers deze spullen van buitenaf zien liggen op je tafel en zullen ze minder snel naar binnen willen. Bij een inboedelverzekering zijn je spullen standaard tot € 150.000 verzekerd.

6. Post niets op social media voor inbrekers
Als je op vakantie bent of je bent een paar dagen weg, wacht dan even met berichtjes hierover te posten op social media. Je weet maar nooit wie jouw social media-accounts bekijkt.

7. Alarmsysteem tegen inbrekers
Een van de beste manieren om woninginbraak te voorkomen blijft toch echt een goed alarmsysteem. Helaas zijn de alarmsystemen die je bij een bouwmarkt kunt kopen snel ontrafeld door inbrekers. Ga naar een alarmsysteemexpert voor goede kwaliteit. Helaas bieden zij vaak duurdere varianten aan.

Wanneer jij of je buren tijdens je vakantie het vermoeden hebben dat je ongewenst bezoek in huis hebt, schakel dan meteen de politie in. Met bovenstaande tips zul je in ieder geval de kans op woninginbraak minimaliseren. Eén geruststelling: met een opstalverzekering ben je in ieder geval goed verzekerd en hoef je je niet bezig te houden met de gevolgen van inbraak.

Dit is een samenwerking.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Veilig wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist