Stihl motorzeisen

Krachtige allrounders

Een eenvoudige startprocedure, een goede arbeidsergonomie en een zuinige STIHL 2-MIX-motor – de nieuwe motorzeisen STIHL FS 240 C-E en FS 260 C-E maken het werk in de landbouw en in het tuin- en landschapsonderhoud nog comfortabeler. Veeleisende maai- en opschoonwerken, vervilt gras maaien, struiken en doornhagen verwijderen: de krachtige machines lenen zich voor uiteenlopende toepassingen. Bovendien zijn ze gemakkelijk te hanteren en tonen ze zich bijzonder betrouwbaar en uiterst onderhoudsvriendelijk. Standaard worden ze met driehoeksmessen uitgerust. Ze kunnen echter met elk ander snijgarnituur – van de maaikop tot het cirkelzaagblad in hard metaal (FS 260 C-E) – uitgerust worden om ze optimaal aan de opdracht in kwestie aan te passen.De nieuwe motorzeisen STIHL FS 240 C-E en FS 260 C-E zijn met de STIHL ErgoStart uitgerust. Om de motor te starten, volstaat het om gelijkmatig en zonder al te veel kracht aan de startkoord te trekken. De vereenvoudigde startlogica kort de startprocedure in tot nog maar drie stappen. Nadat de machine getankt is en de brandstofpomp (purger) bediend werd, moet alleen nog maar de chokehendel in de warm- of koudstartpositie geplaatst worden. De machine zorgt voor de rest.

Meer arbeidscomfort dankzij talrijke details
De functionele vormgeving die met verfijnde technische details gepaard gaat, garandeert een bijzonder hoge mate aan ergonomie en arbeidscomfort. Zo kan het maaistuur dankzij het gereedschapsloze klemsysteem gemakkelijk aan de lichaamsbouw van de gebruiker aangepast worden, of kan het bij het transport van de machine plaatsbesparend ingeklapt worden. De brandstoftank is doorzichtig zodat u snel het brandstofpeil kunt controleren. Met een inhoud van 0,75 liter is de tank groter dan voorheen zodat u de motorzeis gedurende lange tijd kunt gebruiken. Dankzij de grote, goed toegankelijke opening is de machine zeer comfortabel te tanken. Een stevige beschermplaat voorkomt eventuele schade aan de tank en doet tegelijk dienst als steun. De luchtfilter met zijn lange levensduur maakt lange wisselintervallen mogelijk. Bovendien is ook de filter gemakkelijk toegankelijk – een kenmerkend voorbeeld van de onderhoudsvriendelijke constructie van de machine.

De STIHL FS 260 C-E biedt dankzij haar overbrengingshoek van 35° een nog grotere ergonomie. De gebruiker werkt rechtop zodat hij zijn krachten spaart, maar toch een uitstekend resultaat aflevert. Om de machines optimaal aan de verschillende opdrachten aan te passen, kunnen er naast het standaard driehoeksmes ook een groot aantal verschillende snijgarnituren op gemonteerd worden. De mogelijkheden gaan van maaikoppen met draden of kunststofmessen over grassnijbladen tot cirkelzaagbladen met beitel- of driehoeksbetanding. De krachtigere FS 260 C-E kan ook met hakselmessen en cirkelzaagbladen in hardmetaal uitgerust worden. Naast de snijgarnituren omvat het grote aanbod accessoires ook beschermstukken en aanslagen voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Het ideale accessoire voor de nieuwe motorzeisen is het universele STIHL draagstel ADVANCE of de bosbouwgordel ADVANCE. Beide riemen onderscheiden zich door hun lage gewicht en goede ergonomische eigenschappen en door de goede machinemanipulatie die ze mogelijk maken.

Moderne motortechnologie voor een zuivere werking en een hoog vermogen
De nieuwe motorzeisen STIHL FS 240 C-E en FS 260 C-E worden door de innovatieve STIHL 2-MIX-motor met spoelsysteem aangedreven. Die motor geeft over een breed toerentalgebied een hoog koppel vrij. Dat zorgt voor een krachtige motorversnelling en een hoog maaivermogen bij elke toepassing. Bovendien is deze 2-MIX-motor bijzonder zuinig: afhankelijk van de toepassing ligt het brandstofverbruik tot 20 % lager dan bij een STIHL tweetaktmotor zonder 2-MIX-technologie.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinmachines?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist