Stihl motorzagen

MS 201 T

Extreme omstandigheden, grote hoogte, veeleisende opdrachten – bij de boomverzorging is elke gram gewichtsbesparing even belangrijk als compromisloze topprestaties. Daarom heeft STIHL de nieuwe motorzaag MS 201 T ontwikkeld die heel precies op die toepassing afgestemd is: met haar gewicht van maar 3,7 kg is ze een lichtgewicht onder de professionele zagen. Dat neemt echter niet weg dat ze dankzij de speciaal ontwikkelde zaagketting toch bijzonder efficiënt en heel precies werkt. Praktische innovaties zoals de verlieszekere kettingbescherming vereenvoudigen het werk hoog in de bomen. De STIHL MS 201 T is daardoor het ideale gereedschap voor bedrijven die actief zijn op het vlak van tuin- en landschapsonderhoud en boomverzorging – maar ook gemeenten of bedrijven voor wegenonderhoud zullen haar eigenschappen op prijs stellen. Vooral bij het aftoppen van kruinen, bij het snoeien van lange takken of bij speciale boomvellingen.De nieuwe STIHL MS 201 T overtuigt op elk vlak met topprestaties: de krachtige 2-MIX-motor (1,8 kW) maakt van deze zaag voor de boomverzorging een milieuvriendelijk en zuinig krachtpakket. De 2-MIX-motortechnologie combineert een ééncilindermotor met de vierkanaaltechniek en een spoelsysteem. Het resultaat: in vergelijking met de conventionele STIHL tweetaktmotoren liggen het verbruik en de emissies resp. tot 20 en 70% lager. Daardoor voldoet de STIHL MS 201 T vandaag al aan de emissienorm EU II die in 2014 voor motorzagen voor de boomverzorging van kracht zal zijn.

Comfortabel in alle omstandigheden
Dankzij de door een microprocessor gestuurde ontsteking laat de MS 201 T zich zonder vervelende schokken starten. De digitale ontstekingsmodule garandeert bovendien een stabiel stationair toerental, een optimaal vermogen, een hoog koppel en een zeer goede motorversnelling. Via de enkelvoudige bedieningshendel met ingebouwde choke bedient u alle belangrijke functies van de motor - zoals start, werking en stop – heel eenvoudig met slechts één hand.

De MS 201 T heeft een lichtgewicht constructie met hoogwaardige materialen zodat ze zich vooral door haar uiterst lage gewicht van maar 3,7 kg (motoreenheid) onderscheidt. De motorbehuizing bestaat uit spuitgegoten magnesium, de geluidsdemper uit roestvrij staal. Ook het standaard lichtgewicht zaagblad levert zijn bijdrage tot een consequente gewichtsvermindering. Het antivibratiesysteem, dat voorzien is van een bufferzone met speciale veren tussen het motorblok en de handgrepen, spaart de krachten van de gebruiker. Dat systeem vermindert merkbaar de trillingen die door de motor en de rondlopende zaagketting opgewekt worden. Het trillingsniveau van de machine bedraagt maar 3,5 m/s². Tegelijk geeft de STIHL MS 201 T ook blijk van een bijzonder goede geleidbaarheid, wat de voorwaarde is om precies snoeiwerk te leveren. De nieuwe trillings- en terugslagarme zaagketting 3/8" Picco Super 3 (PS3) garandeert op haar beurt een hoge zaagprecisie. Die laagprofielzaagketting met volle beiteltand – die STIHL speciaal voor professionele gebruikers in de boomverzorging ontwikkeld heeft – levert bovendien extreem krachtige zaagprestaties.

Innovatieve details vergemakkelijken het werk in de bomen
De innovatie zit bij de STIHL MS 201 T ook in details die hun waarde bewijzen bij het werk onder extreme omstandigheden: met het oog op de behoeften van boomverzorgers heeft STIHL de nieuwe tegen verlies beveiligde kettingbescherming ontwikkeld. Om verwondingen en materiaalschade - bijv. aan het klimtouw – te vermijden, dekt die kettingbescherming zoals gewoonlijk niet alleen het zaagblad en de zaagketting af, maar ook de klauwaanslag. De bescherming wordt verliesvast op het kettingwieldeksel geklikt. Tijdens het gebruik van de zaag kan de kettingbescherming via het oogje aan de gordel gehangen worden. Ook de tegen verlies beveiligde moer, die vast met het kettingwieldeksel verbonden is en daarom bij het wisselen van de snijgarnituur niet verloren kan gaan, is een praktisch uitrustingselement bij het werken in de bomen. De haak om de machine aan het draagtouw te bevestigen, kan uitgeklapt worden; wanneer die in de behuizing geklapt is, stoort hij niet bij de arbeid of bij de opslag van de machine. Om de zaagketting op te spannen, is de MS 201 T uitgerust met een goed toegankelijke zijdelingse kettingspanning. De compacte constructie van de machine met gladde vlakken en ronde contouren verhindert dat ze aan kledij of takken blijft hangen.

Onderhoudsvriendelijk en bijzonder rendabel
Het nieuwe luchtfiltersysteem zorgt dat de levensduur van de filter dubbel zo lang is als in de vorige machine: dat betekent aanzienlijk langere onderhoudsintervallen en minder onderhoudskosten. Die weloverwogen onderhoudsvriendelijkheid van de nieuwe zaag voor boomverzorging blijkt ook bij dagelijks weerkerende manipulaties: de openingen van de brandstof- en olietank zijn groot genoeg om de machine gemakkelijk en zuiver te vullen. De gepatenteerde STIHL tankdoppen kunnen zonder gereedschap geopend en gesloten worden. En de brandstoftank is transparant zodat het peil op elk ogenblik langs buiten gecontroleerd kan worden. Het STIHL Ematic-systeem om de ketting te smeren, werkt dankzij de regelbare oliepomp bijzonder efficiënt. Het systeem doseert de hoeveelheid kettingolie heel precies zodat het verbruik, afhankelijk van het snijgarnituur en de houtsoort, tot 50% kan verminderen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinmachines?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist