Sierbestrating

Terrasaanleg, tegels en bestrating

Vind stijlen in

Sierbestrating maakt het terras compleet

Het terras is de plek waar je het meeste gebruik van maakt in de tuin. Lekker barbecueën, een glas wijn drinken tijdens een lange zomeravond of genieten van het zonnetje. Je doet het allemaal op je terras. Met sierbestrating kan je het terras helemaal naar jouw wens vormgeven.

Sierbestrating is in verschillende materialen verkrijgbaar. Welke sierbestrating je kiest, is afhankelijk van de toepassing, het uiterlijk en functionele eigenschappen van het materiaal. De klassieke betontegel kent iedereen als sierbestrating. Deze is zeer goedkoop en gemakkelijk te leggen. Sierbestrating is er ook in de vorm van grindbeton, natuursteen, hout, rubber, kunststof en zelfs composiet.

Legpatroon bepaalt de stevigheid van sierbestrating

Het legpatroon van de sierbestrating terrastegels bepaalt uiteindelijke de uitstraling van je terras. Sierbestrating ontleent zijn stevigheid aan de manier waarop de tegels op elkaar aansluiten en gelegd worden. Afhankelijk van het tegelformaat zijn er verschillende legpatronen mogelijk. Elk legpatroon heeft zijn eigen mogelijkheden en beperkingen. Sierbestrating is steviger als de zijkanten van de tegels strak tegen elkaar aan liggen. Vaak moet sierbestratingen een groot gewicht aankunnen. Denk bijvoorbeeld aan een oprit, waar een auto overeen moet. Op een tuinpad kan je werken met decoratieve sierbestrating. Als de sierbestrating is gelegd, moeten de voegen worden gevuld met zand. Hiervoor wordt inveegzand of inveegsplit met een scherpe korrel gebruikt. Een scherpe korrel heeft een hoge haakweerstand en zorgt voor extra stabiliteit van de sierbestrating.

Sierbestrating via een specialist

Het legen van sierbestrating is een specifiek vak dat jarenlang ervaring vereist. Je sierbestrating moet er ten slotte ook na een jaar nog mooi bij liggen. Op WonenWonen.nl vind je alleen maar 5 Sterrenspecialisten, die weten waar je op moet letten bij het kiezen van je sierbestrating.

Gratis meer informatie over Sierbestrating?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*