
Outdoor Chef barbeques
hét zomergerecht van 2011
Dat is het recept waarmee barbecuespecialisten Peter De Clercq en Outdoorchef je laten watertanden deze zomer. Het geheim zit in de combinatie van indirect grillen met de nieuwe trechtertechniek van Outdoorchef en de nieuwe methode van marineren. De marinade wordt rechtstreeks geïnjecteerd in vlees, vis, groente of fruit, waardoor de marinadesmaak veel beter tot zijn recht komt en het gerecht malser en sappiger is.
Smaak en aroma
Peter De Clercq: "Varkensvlees wordt nog vaak ondergewaardeerd. Dit zomergerecht bewijst dat je op een bbq super lekker en sappig vlees kunt bereiden. Je kunt ook heel veel smaak en aroma toevoegen: bijvoorbeeld door een marinade te injecteren in het vlees of door een vuurvast potje met bier tussen het houtskool te plaatsen. Of wat dacht je van Jack Daniel's Houtschilfers, biervatsnippers of gemalen olijfpitten? Dankzij het indirect grillen rekent Outdoorchef resoluut af met droog vlees."
De barbecues van Outdoorchef zijn uitgerust met een eigen gepatenteerd trechtersysteem die aanbraden en rookvorming voorkomt. Maar het typische bbq-aroma blijft bewaard doordat vetten en sappen verdampen. In combinatie met de deksel wordt elk gerecht gelijkmatig gaar zonder om te draaien. Als de trechter wordt omgedraaid is hij geschikt om te koken of te wokken. Smakelijke zomer!
Recept varkensbraadstuk met kruidige ratatouille
Meng het water en de instantmarinade in een kommetje en spuit de marinade mooi verdeeld in het braadstuk. Wrijf het braadstuk in met vleesmarinade, kruid het braadstuk daarna met barbecuekruiden en zet hem 40 minuten in de Outdoorchef op een matig hete temperatuur (180°C). Strooi een handvol in water geweekte wijnranksnippers in het aromapannetje dat je in de trechter plaatst.
Hol de aardappelen uit, meng het aardappelkruim met de zachte kruidenkaas, vul de aardappelen en zet ze 30 minuten naast het braadstuk. Maak de groenten schoon en snijd ze in grove stukken. Snijd de knoflookteentjes in schijfjes en de tomaten in vier stukken. Kruiden met komijn en groentekruiden. Verdeel dit alles over de Qbags en giet in elke Qbag 2 dl witte wijn en 2 dl Mexicaanse ketchup. Vouw de Qbags dicht en leg ze 20 minuten op de barbecue.
Ingrediënten (4 personen)
1 braadstuk van 1 kg • 150 ml water • 50 g instantmarinade voor vlees • 4 grote aardappelen gekookt in de schil • 100 g zachte kruidenkaas naar keuze • 2 Qbags (zakjes uit hoogwaardig dik aluminiumfolie) • 1 aubergine • 1 rode, groene en gele paprika • 4 sjalotten • 4 teentjes knoflook • 1 gele courgette • 1 venkel • 4 tomaten • 1 eetlepel komijnzaad • 1 fles Mexicaanse ketchup • 4 dl witte wijn • vleesmarinade • barbecuekruiden
Een goed advies is goud waard
Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.