Onderzoek BBQ-specialist

Nederlander bakt het liefst hamburger

Uit recent onderzoek van BBQ-specialist Campingaz naar de barbecuegewoontes van Nederlanders en Belgen blijkt nog maar eens hoezeer we in Nederland van barbecueën houden. Gemiddeld barbecuet de grootste groep zo’n 1 tot 6 keer per jaar (44%) gevolgd door 6 tot 11 keer per jaar (33%). We gooien dan het liefst een hamburger (52%), kip (40%) of spiesje (40%) op de BBQ. Waar we een absolute hekel aan hebben bij het barbecueën is slecht weer (65%) en het schoonmaken van de BBQ (56%).

Dit en nog veel meer kwam aan het licht na een uitgebreid onderzoek door Intomart GfK in opdracht van outdoor brand Campingaz. Tijdens de vakantieperiode in 2012 werden consumenten in Nederland en België die een gas-, elektrische of houtskoolbarbecue hebben aangeschaft ten behoeve van hun eigen huishouden aan een vragenlijst onderworpen. Er werden telkens 300 gebruikers per land ondervraagd, evenredig verdeeld over de 3 type barbecues.

Een overzicht van de meest opvallende resultaten.

Waar letten Nederlanders op bij aankoop van hun BBQ?
Wanneer we een BBQ aankopen letten we vooral op de prijs, de grootte en de functionaliteiten. Hoe onze BBQ er precies uitziet doet er duidelijk minder toe. Hoewel we wel steevast kiezen voor een sobere kleur, zoals zwart (63%) op een afstand gevolgd door zilver (9%).

Gas vs elektrisch vs houtskool
De meningen zijn verdeeld over welke soort barbecue we nu dienen te gebruiken : een houtskool-, elektrische of gasbarbecue? Aanhangers van een gasbarbecue vinden de korte bereidingstijd (66%) en de temperatuurregeling (eveneens 66%) een absoluut voordeel. Liefhebbers van een barbecue die op houtskool werkt zien de lage kost dan vooral als een voordeel (46%). Gebruikers van een elektrische barbecue halen voornamelijk het makkelijk schoonhouden (70%) aan als drijfveer om voor dit type BBQ te kiezen.

Man vs Vrouw
Vrouwen vinden het relatief belangrijk dat de barbecue na gebruik gemakkelijk schoon te maken is, waar mannen dan weer meer kijken naar de warmteverdeling over het kookoppervlak en het soort brander. Vrouwen verkiezen steevast een stukje kip op de barbecue. Slechts 30% vindt dat een man achter de BBQ hoort te staan. En is zich goed bewust van de veiligheidsrisico’s

Nederland vs België
We mogen in Nederland dan al gek zijn op BBQ-en, onze zuiderburen doen niet voor ons onder. Bij het eerste lentezonnetje krijgen Belgen immers het snelst de kriebels om de barbecue tevoorschijn te halen (56% in BE tov 38% in NL). Ook barbecueën zij tijdens de vakantie het liefst zoveel mogelijk (53% van de Belgen tov 37% van de Nederlanders). Waar verschillen zijn, zijn er ook gelijkenissen. Zowel Nederlanders (9 op de 10) als Belgen (8 op de 10) zijn zich goed bewust van de veiligheidsrisico’s die samenhangen met barbecueën. Zo steekt slechts een marginaal deel (4% NL, 7% BE) de barbecue aan met brandbare vloeistoffen als spiritus, benzine of petroleum.

Campingaz lanceert Bonesco BBQ: best of both worlds!
Mede op basis van deze onderzoeksresultaten innoveert Campingaz z’n barbecueassortiment, en hoe! De outdoor specialist lanceert naast z’n vaste assortiment gasbarbecues nu voor het eerst ook houtskoolbarbecues. Het Franse merk tilt daarmee het houtskool  barbecueën naar een hoger niveau met een exclusief en ingenieus design, al dan niet gecombineerd met een innovatieve Quick Start Technologie. Die verkort de tijd van het aansteken van de barbecue van ruim 30 naar slechts 10 minuten.

Dankzij deze technologie zet je via een gasbrander de houtskool kort maar krachtig in vuur en vlam waardoor je in no-time gloeiende houtskolen hebt! Geniet zo van de smaak en gezelligheid van een houtskoolbarbecue, met het gemak en de snelheid van een gasbarbecue.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Buiten koken?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist