Barbecue kopen?

Enkele onmisbare tips

Barbecueën, wie is hier niet gek op? Het biedt een lekkere en gezellige manier van tafelen met vrienden of familie en qua gerechten is alles mogelijk: gebraad, vis, groente, brood, poffertjes en pizza. Vandaag brengen wij goed nieuws, want het barbecueweer is in aantocht, dus de voorbereidingen kunnen beginnen! Ben jij van plan een nieuwe bbq aan te schaffen? Lees dan snel verder, want in deze blog hebben wij verschillende soorten barbecues, met bijbehorende voor- en nadelen, voor je op een rijtje gezet.

Kolenbarbecue
De bereidingswijze op de kolenbarbecue is oud en vertrouwd. Het grillen met houtskool zorgt voor de smokey smaaksensatie in de gerechten en samen met de geur, zorgt dit voor het echte barbecue gevoel. Het begint met het stoken van een vuurtje met houtskool of briketten en vervolgens moet er gewacht worden totdat de kolen gaan smeulen. Bij deze old-skool barbecue stijl komen er geen technische snufjes kijken en in samenspel met de intense smaak, is dit bij uitstek de favoriete barbecue onder de grill masters.

Gasbarbecue
Als je geen zin hebt om te lang te wachten op de bereiding van de gerechten, dan is de gasbarbecue echt iets voor jou! Deze barbecue is relatief makkelijk in gebruik en je kan er allerlei uiteenlopende gerechten op bereiden. De gasfles moet aangesloten worden en met één druk op de knop is hij aan. De temperatuur kan op hoog, medium of laag gezet worden en dan kan je aan de slag! Dit is een veilige manier van barbecueën en daarom ook voor zowel buiten als binnen geschikt. Het is dus een makkelijke en snelle manier om lekker te kunnen eten en ook de schoonmaak is zo gepiept! Dit type is ook heel geschikt als je een (uitgebreide) buitenkeuken wilt, want de verleng mogelijkheden zijn eindeloos. Deze barbecue stijl is anders dan de kolenbarbecue, waarbij de smokey smaak in het eten trekt, maar niet per se slechter.

Elektrische barbecue
Is barbecueën niet je hobby? Niet getreurd, want barbecueën met een elektrische barbecue is easy! Je stopt alleen de stekker in het stopcontact (deze moet dus wel aanwezig zijn) en daarna stel je de temperatuur in. Als dat gedaan is kan het vlees en de groentespiezen op het rooster gegooid worden. Je hoeft niet bang te zijn dat het te hard gaat, want de temperatuur heb je zelf ingesteld en daarom zal het nooit te hard gaan. Het is dus een makkelijke en snelle manier van barbecueën en bovendien hoef je geen gasflessen te kopen.

Dit is het belangrijkste wat je moet weten voordat je een barbecue gaat kopen. Er zijn ontelbaar veel verschillende soorten en maten en daarom is er voor ieder budget een goede barbecue te vinden. Klik hier voor meer barbecue tips.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Buiten koken?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist