Een kingsize bed

Daar kiezen steeds meer menden voor

Een kingsize bed is voor veel mensen een droom. Het blijft echter vaak bij dromen, want zo’n luxe bed kun je nooit betalen, toch? In de praktijk blijkt dat echter mee te vallen. Een kingsize bed is niet zoveel duurder dan een gewoon tweepersoonsbed. Het is wel extra luxe en super comfortabel. Daarom kiezen veel mensen vandaag de dag voor een kingsize bed.

Wat is een kingsize bed?

 

Een kingsize bed is een extra groot tweepersoonsbed. De afmetingen kunnen in elk land anders zijn. In Nederland tellen alleen bedden van minimaal 180 cm als kingsize bedden. De meeste kingsize bedden zijn echter 200 cm breed. Ook de lengte kan variëren, van 200 cm tot 220 cm lang. Het kingsize bed is dus een stuk breder dan het gemiddelde tweepersoonsbed. Dat maakt het ook een aantrekkelijk bed, want beide partners hebben royaal de ruimte om comfortabel te slapen.

 

Een kingsize bed kiezen

Bij een kingsize bed kun je kiezen voor een houten ledikant of een boxspring. Een houten ledikant bestaat uit een mooi bedframe (met of zonder hoofdboard) en een lattenbodem waar de matras op ligt. Een boxspring is een soort rechthoekige box waar veren in zitten en waar het matras op ligt. Een boxspring heeft vaak een wat luxere uitstraling omdat het is afgewerkt met stof, maar een houten ledikant kan ook erg mooi zijn in het slaapkamer interieur. Welk bed je kiest is vooral afhankelijk van je persoonlijke smaak en stijl. En natuurlijk ga je ook even kijken naar de slaapkamer trends van 2019 en 2020.

Kingsize lits-jumeaux

Een kingsize bed bestaat meestal uit een groot bed met één matras. Maar dat hoeft niet perse. Het is ook mogelijk het formaat kingsize te kiezen in de vorm van een lits-jumeaux. Daarbij heb je twee aparte gedeeltes, elk met hun eigen matras. Vooral bij boxsprings is dit een populaire vorm van het kingsize bed. Dat komt omdat mensen met een verschillende lichaamsbouw ook verschillende behoeftes hebben wat hun matras betreft. De een heeft liever een stevig matras, de ander ligt graag wat zachter. Een lits-jumeaux zorgt dat je altijd op het perfecte matras kunt slapen. Een tip: gebruik een topmatras zodat de naad tussen de twee matrassen niet in de weg zit.

Het ideale matras

Als je kiest voor een kingsize bed, hoort daar natuurlijk een matras bij. Er zijn veel soorten matrassen die je kunt kiezen. Het belangrijkste is het materiaal in de binnenkant van het matras. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor traagschuim, koudschuim en ga zo maar door. De modernste matrassen hebben tegenwoordig FPS technologie. Bij een FPS matras zitten er speakers in het matras verborgen. Deze geven zeer laagfrequent geluid, wat je niet kunt horen maar wel kunt voelen. Door de vibraties van het geluid ontspannen je spieren en ervaar je een gezondere en diepere nachtrust. Een FPS matras is er in allerlei maten, dus ook voor het kingsize bed.

Een kingsize bed is heerlijk genieten. Het is een enorm bed, waardoor je altijd de ruimte hebt. Ga jij voor een kingsize bed? Kies dan voor een bed met een luxe uitstraling die mooi past in je slaapkamer. Uiteraard kies je er een heerlijk comfortabel matras bij, zodat je optimaal kunt genieten van een koninklijk bed.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Slaapkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist