Raamdecoratie van hout

in de slaapkamer

Wanneer we denken aan het vernieuwen van gordijnen, luxaflex en jaloezieën, dan denken we snel aan de ruimtes waar we de meeste tijd van de dag doorbrengen; de woonkamer en de keuken. Maar waarom zou je niet eens de raamdecoratie van je slaapkamer veranderen? Goede, verduisterende raamdecoratie, zoals gordijnen en houten jaloezieen, komen namelijk je slaapkwaliteit ten goede en geven je slaapkamer een prachtige, rustgevende uitstraling.

 

Slaapkwaliteit
Om goed te kunnen functioneren, is het belangrijk dat je voldoende rust krijgt. Goed slapen herstelt je lichaam en geest, zodat je de volgende dag weer aan kan. Een goed bed, gezellige slaapkamer, lagere kamertemperatuur en het buitensluiten van licht vormen de beste mix voor een goede nachtrust. Daarnaast is het belangrijk om een vast ritueel aan te houden voordat je gaat slapen. Denk hierbij aan nog even lezen voor het slapen gaan, je telefoon, tablet en tv een half uur voor bedtijd uit te zetten, een schoonheidsritueel of mediteren op bed.

Verduister de kamer
Het verduisteren van de slaapkamer kan op verschillende manieren. Er zijn speciale gordijnen die al het licht buiten sluiten. Maar deze passen niet altijd bij het interieur van de slaapkamer. Heb je veel houten meubels in de kamer en ben je op zoek naar een rustige sfeer? Kies dan voor stijlvolle houten jaloezieën. Hout is natuurlijk materiaal en geeft daarom een meer rustige sfeer aan de slaapkamer. Daarnaast zijn deze jaloezieën te stellen. Zo kun je ook een beetje licht toelaten in de kamer. Heerlijk voor de zondagochtend als je rustig wil wakker worden met een streepje zonlicht in de kamer.

Verschillende kleuren
Houten jaloezieën zijn er in verschillende kleuren. Is de kamer minimalistisch of modern ingericht? Kies dan voor witte of juiste zwarte houten jaloezieën. Hou je van een natuurlijke look dan kies je voor lichte, natuurlijke houttinten. Of ga voor die echte mediterrane look en kies voor donker hout. Let wel dat donkere tinten in een kleine slaapkamer de kamer kleiner laten lijken. Dan kun je beter kiezen voor lichte kleuren. Dus grijs in plaats van zwart en naturel in plaats van eiken. De verduisterende eigenschappen zijn hierbij gelijk, dus daarvoor hoef je niet per se een donkere kleur te kiezen.

Harmonie in de slaapkamer
Om goed tot rust te komen, is harmonie in de slaapkamer heel belangrijk. Natuurlijk mag je spelen met kleur, want je slaapkamer moet echt bij je passen. Maak het alleen niet te druk. Kies een hoofdkleur en een of twee steunkleuren en richt daar de kamer mee in. Kies je bijvoorbeeld voor donkere meubels, dan kun je dat goed combineren met warme tinten geel en terracotta. Hou je meer van een lichte slaapkamer dan kun je wit gemakkelijk combineren met blauw- en groentinten. En een natuurlijke look met lichte tinten oranje, donkergroen en okergeel geven je slaapkamer een heerlijk, harmonieus karakter. Zet je slaapkamer niet te vol; hoe meer ruimte des te meer rust creëer je in je hoofd. En dat slaapt wel zo lekker.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Raamdecoratie?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist