Stijlvol inrichten van je slaapkamer

vier tips

Bij het stijlvol inrichten van je slaapkamer is het belangrijk dat je een stijl kiest die bij jou past en die jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Maar met zoveel verschillende woonstijlen en trends, kan het soms moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Hier lees je 4 handige tips om je te helpen een rustgevende, uitnodigende en bovenal stijlvolle ruimte te maken van jouw slaapkamer. 

Raak geïnspireerd

Je begint bij het inrichten van je slaapkamer eigenlijk met een blanco canvas. Kijk allereerst goed naar de ruimte voordat je gaat beginnen. Wat zijn de mogelijkheden? Is het de bedoeling dat er een kledingkast in de slaapkamer komt? Houd dan rekening met de stijl van de kast. Deze krijgt namelijk een prominente plek in de slaapkamer en is dus een groot onderdeel van de ruimte. Voordat je meubels en accessoires gaat uitzoeken, bekijk je je slaapkamer goed en stel je je voor hoe je wil dat hij eruitziet. Wil je dat het gezellig en uitnodigend is? Sereen en rustgevend? Of misschien liever een beetje edgy en dramatisch? Ga op zoek naar inspiratie om te zien wat er het beste bij jou past. Deze kun je vinden in verschillende magazines of online. Als je eenmaal een duidelijk idee hebt van de algemene sfeer die je voor ogen hebt, kun je de meubels gaan uitzoeken.

Voeg wat kleur toe aan de slaapkamer

Een beetje kleur kan een kamer echt opfleuren. Schilder één of meerdere muren in een mooie warme kleur om de sfeer echt over te brengen. Omdat je slaapkamer een ruimte is die wat knusser en warmer aan mag voelen, kun je best met wat kleuren gaan experimenteren. Denk bijvoorbeeld aan een diepe bordeaux kleur of mooie donkere aardetint. Terra is ook altijd een leuke optie, als je bijvoorbeeld voor een bohemien stijl wilt gaan. Is jouw stijl meer industrieel en stoer? Dan kun je aan mooie donkere en lichte grijstinten denken. Als je aarzelt om de muren te schilderen, probeer dan wat kleur in te brengen met accessoires en meubels. Of het nu met verf, het beddengoed, of accessoires is, kleur kan je een heel eind op weg helpen om je slaapkamer een fijne sfeer te geven.

Werk met verschillende texturen

Textuur kan in principe aan elke ruimte interesse en diepte toevoegen, maar vooral aan de slaapkamer. Om textuur aan je slaapkamer toe te voegen, probeer je verschillende stoffen te gebruiken, zoals fluweel of linnen. Denk hierbij aan een vloerkleed onder het bed, sierkussens, de gordijnen of bijvoorbeeld een mooi plaid voor over je bed. Maar ook een houten stoeltje of fluwelen bankje kunnen hier een grote rol in spelen. Als het om de meubels gaat, zorg dan dat deze naast de mooie textuur ook een mooi design heeft en comfortabel is, voor het beste resultaat.

Maak de slaapkamer persoonlijk en sfeervol

Personaliseer je slaapkamer met kunst en foto's. Een muur met kunst en foto's zijn een geweldige manier om de ruimte net iets meer karakter te geven. Kies stukken die je interesses en persoonlijkheid weerspiegelen of hang je favoriete voorwerpen in mooie strakke lijsten aan de muur voor een stijlvolle uitstraling.

Hoe mooi je slaapkamer er ook uitziet, het zal niet uitnodigend aanvoelen als het rommelig en chaotisch is. Zorg er altijd voor dat alles opgeruimd is en berg spullen op in plaats van ze te laten rondslingeren. Door deze tips te volgen, kun je je slaapkamer omtoveren tot een stijlvolle ruimte, waar je helemaal tot rust kan komen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Slaapkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist