Samenwonen?

Check je aansprakelijkheidsverzekering!

Wanneer je gaat samenwonen verandert er een hoop. Niet alleen in je dagelijks leven en je interieur, maar waarschijnlijk ook in de nodige papierzaken. Misschien denk je er niet meteen aan, maar wanneer je gaat samenwonen is het verstandig ook het een en ander te veranderen wat betreft je aansprakelijkheidsverzekering.

Verzekeringen samenvoegen
Zoals we al zeiden is je aansprakelijkheidsverzekering vast niet het eerste waar je aan denkt wanneer je gaat samenwonen, maar toch loont het om dit wel even goed uit te zoeken. Grote kans dat jij en je partner namelijk voor dezelfde zaken verzekerd zijn. Wanneer je dan gaat samenwonen is het eigenlijk zonde van jullie geld om hier allebei apart voor verzekerd te zijn. Daarom is het verstandig om jullie verzekeringen samen te voegen. Eén van jullie twee kan dan simpelweg zijn verzekering opzeggen, terwijl de ander zijn aansprakelijkheidsverzekering aanpast naar een gezinsaansprakelijkheidsverzekering. Dit is niet alleen een stuk voordeliger, maar ook overzichtelijker! 

Switchen van aansprakelijkheidsverzekering
Maar als je dan toch even de tijd neemt om hiernaar te kijken kun je ook net zo goed even goed uitzoeken of je nog tevreden bent met je aansprakelijkheidsverzekering. Zoek uit of deze nog een beetje voordelig is ten opzichte van andere verzekeringen en of de dekking nog passend is voor jullie situatie. 

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering handig is
Heb je nog geen aansprakelijkheidsverzekering of ben je even kwijt wat deze verzekering nou eigenlijk inhoudt? Geen probleem, we vatten het nog even in een notendop samen.

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt ongevallen rondom onopzettelijke schade. Dus wanneer jij per ongeluk schade maakt aan iemand anders of aan iemands spullen ben jij hier met een aansprakelijkheidsverzekering voor gedekt. Een aansprakelijkheidsverzekering is overigens niet verplicht, maar aangezien bepaalde schade soms flink kan oplopen is het een fijn idee om verzekerd te zijn voor dit soort gevallen. Zo kun je ‘de gedupeerde’ er tenminste van verzekeren dat hij of zij zijn schade vergoed krijgt. Zeker aangezien een aansprakelijkheidsverzekering relatief weinig kost. Vaak ben je al voor een paar euro per maand gedekt.

Overigens geldt jouw aansprakelijkheidsverzekering niet alleen voor jouzelf, maar ook voor eventuele huisdieren, inwonende ouders én logees. Wel zo prettig toch?

Wonen jullie in een huurhuis? Dan is er nog een aantal verzekeringen die wellicht handig of zelfs verplicht zijn om af te sluiten. Meer daarover lees je hier.

Particulier of als bedrijf

Een aansprakelijkheidsverzekering kun je trouwens als particulier afsluiten, maar ook als bedrijf of vrijberoepbeoefenaar. Meer over de verschillen tussen deze vormen lees je hier.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist