Verzekeringen voor een huurhuis

wat heb je nodig?

 

Huur je een woning of ga je een huurwoning betrekken? Dan is het verstandig om jezelf te verdiepen in de nodige verzekeringen die je af kunt sluiten. Een opstalverzekering is niet verplicht bij een huurhuis, maar er zijn een aantal andere woonverzekeringen die het overwegen waard zijn. Heb je al gedacht aan het verzekeren van je spullen: oftewel je inboedel? Je tv, meubels, kleding en eigen spullen moeten uiteraard verzekerd zijn. Stoot je per ongeluk de kostbare vaas van je oma om? Dan is de aansprakelijkheidsverzekering een uitkomst! Een ongeluk zit in een klein hoekje, daarom is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen mogelijke schade. Wij zetten twee belangrijke verzekeringen voor je op een rijtje.

Inboedelverzekering

Wat heb je allemaal in je huurwoning staan? Hierboven noemden we al een aantal zaken op. Toen je ging huren zag je wellicht enkele punten ter verbetering, zoals het parket, de badkamer of keuken. Heb je een nieuwe badkamer, keukenkastjes of handige beveiligingsinstallatie geplaatst? Dan kan je dat laten meeverzekeren want dit hoort bij je huurdersbelang. Bij veel verzekeringen is het huurdersbelang tot een bepaald bedrag meeverzekerd in de inboedelverzekering, bijvoorbeeld 10% van je inboedelwaarde. Bij andere verzekeraars gaat het om één vast bedrag. Het is raadzaam om de polisvoorwaarden van de verzekeraar goed door te nemen.

Heb je eigenlijk geen idee wat de waarde is van je inboedel? Veel verzekeraars hebben handige tools om het bedrag van je inboedel te bepalen. Gedurende de jaren zal de waarde van je inboedel veranderen en daarom is het belangrijk om tijdig je verzekeringen te controleren. Sommige verzekeraars hebben een basispakket of een compleet pakket. Bij de één ben je uitgebreider of tegen een hoger bedrag verzekerd, het is maar net wat je op dat moment nodig hebt.

Aansprakelijkheidsverzekering
Heb je per ongeluk schade aangebracht bij een ander? Dan is het wel zo’n prettig idee dat je hier ook goed voor verzekerd bent. Heb je de iPad van een vriendin laten vallen of laat je tijdens de verhuizing van een vriend een doos met glazen spullen vallen? Ai, vervelend! De schade wordt gedekt met een aansprakelijkheidsverzekering. We hebben het dan nog enkel over materiële schade, het is nog vervelender als we het hebben over letselschade. Bij letselschade kunnen de kosten namelijk flink oplopen! Met een aansprakelijkheidsverzekering hoef je je niet druk te maken om financiële zorgen bij wettelijke aansprakelijkheid.

Ben je bij de aansprakelijkheidsverzekering enkel verzekerd voor jezelf of het gehele gezin? Hoeveel is het eigen risico? Dit zijn zaken waar je op moet letten bij het afsluiten van deze verzekering.

Rechtsbijstandverzekering
De inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering raden wij zeker aan. Daarnaast is er nog nog een verzekering die verstandig is bij het huren van een huis. Deze verzekering is, net als de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering overigens niet verplicht. Over welke verzekering hebben we het dan? Naast bovenstaande verzekeringen kan je denken aan een rechtsbijstandverzekering. Een rechtsbijstandverzekering is handig wanneer je in conflict komt met de verhuurder, de juridische kosten kunnen al snel oplopen als je in een complexe situatie belandt. Er is dan sprake van een ‘geschil’.

Dit zijn slechts een aantal verzekeringen waar je aan kunt denken als je je (nieuwe) huurhuis betreedt! Een spannend en leuk proces. Ze zeggen niet voor niets: een goed voorbereid mens telt voor twee! Lees je van tevoren dus goed in welke woonverzekering past bij jouw situatie.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist