BKR-registratie

gevolgen voor toekomstige hypotheken en andere leningen

We zitten steeds sneller aan een BKR-registratie vast. Met alle gevolgen van dien. Maar wat houdt het nou eigenlijk in en wat betekent het voor eventuele hypotheken en leningen die je in de toekomst wil afsluiten?

Wat houdt een BKR-registratie in?

Het Bureau Kredietregistratie (BKR) houdt een overzicht bij van leningen die worden aangegaan, van alle inwoners in Nederland. Op deze manier kunnen ze toekomstige kredietverstrekkers inzicht geven in jouw leenhistorie en eventuele betaalachterstanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen geldverstrekkers bepalen of ze jou geld lenen

of niet.

Wanneer krijg je een BKR-registratie?

In de volgende gevallen krijg je een positieve registratie:

  • Als je rood kunt staan op je betaalrekening. Let op: het gaat erom dat je rood mág staan, dus ook als je niet roodstaat krijg je deze registratie.
  • Wanneer je een doorlopend krediet of persoonlijke lening hebt afgesloten.
  • Als je een creditcard op je naam hebt staan.
  • Als je aankopen gespreid of uitgesteld betaalt. Let daarom altijd op bij: ‘Koop nu, betaal later’.
  • Bij een telefoonabonnement inclusief toestel ter waarde van €250. De kosten van je maandabonnement bestaan namelijk uit de verbruikskosten én het afbetalen van je toestel.
  • Als je een private leaseauto hebt.

Op zich hoeft een positieve registratie niet erg te zijn. Het is immers ook een bewijs dat je bepaalde kosten en leningen juist heel goed kunt dragen. Maar… loop je een betalingsachterstand op, dan kan de positieve registratie worden omgezet in een negatieve registratie. En dat kan dus wel negatieve gevolgen hebben voor jouw naam en eventuele leningen in de toekomst.

Wat voor gevolg heeft een BKR-registratie op een toekomstige hypotheek?

Je hypotheek wordt niet geregistreerd bij het BKR. Of in ieder geval niet direct. Maar wanneer je een betalingsachterstand van drie termijnen oploopt krijg je wel (per direct) een negatieve registratie. Hoewel een hypotheek dus niet of niet meteen bij BKR wordt geregistreerd, heeft je BKR-registratie andersom wel invloed op een hypotheek die je mogelijk nog in de toekomst wil afsluiten. De geldverstrekker waar je een hypotheek aanvraagt kijkt namelijk naar jouw BKR-registratie om te zien welke bedragen je al maandelijks moet aflossen. Hierdoor kan het zijn dat ze jou een minder hoge hypotheek aanbieden. Heb je een negatieve registratie, dan wordt het nog moeilijker om een lening of hypotheek te krijgen.

Sta ik in het BKR-register en hoe kom ik ervan af?

Benieuwd of jij een positieve of negatieve registratie hebt en hoe je hier weer vanaf komt? Je leest er alles over bij Stichting BKR.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist