Een hypotheek afsluiten?

Waar moet je op letten

Het afsluiten van een hypotheek doe je niet zomaar. De uiteindelijke keuze bepaalt voor een groot gedeelte van je leven je maandelijkse lasten. Je huidige situatie kan er over een aantal jaar heel naders uit zien. Daarom is het
belangrijk je goed voor te laten lichten.

Bij het afsluiten van een hypotheek wordt vrijwel altijd gekeken daar de hypotheekrente. Dit is niet zo verwonderlijk, aangezien deze samen met de looptijd en de aflossing de maandelijkse lasten bepaalt. Vaak zie je in reclame uitingen van hypotheekaanbieders met spectaculaire kortingsacties op de hypotheekrente. Die lage rente geldt over het algemeen slechts voor een beperkte periode. OP het moment dat de rente opnieuw vastgezet moet worden, valt dit vaak enorm tegen. De maandelijkse lasten kunnen fors omhoog gaan. Op dit moment heb je twee keuzes: of je accepteert het nieuwe rentetarief of je stapt opnieuw over naar een andere hypotheekaanbieder. De laatste keuze brengt meestal extra oversluitkosten met zich mee. Bereken daarom eerst het voordeel wat op langere termijn te behalen valt. Momenteel is de hypotheekrente historisch gezien enorm laag. Daarom kan het extra interessant zijn de hypotheekrente 20 jaar vast te laten zetten. Zo weet je zeker dat je over een langere periode profiteert van een voordelig rentetarief en daardoor lagere maandlasten.

Er zijn nogal wat aanbieders van hypotheken. Iedere hypotheekverstrekker heeft zijn eigen voorwaarden, rentes en adviseurs. Omdat iedere situatie anders is, is het van groot belang je goed te laten adviseren. Op internet zijn er nogal wat vergelijkingssites te vinden, waar je al een eerste shifting kan maken. Een gesprek met een onafhankelijke adviseur kan op termijn een behoorlijke basparing opleveren.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist