Alternatieve manieren om het lekker warm te krijgen

deze winter

Hoewel de zomer heerlijk warm was en eindeloos leek te duren is de herfst inmiddels echt van start gegaan. De temperaturen dalen flink en op sommige moment mag de verwarming alweer aan. Met de huidige gasprijzen doen we dat echter liever niet en stellen we dat moment het liefst zo lang mogelijk uit. Om er ondanks de hoge gasprijzen toch nog behaaglijk bij te zitten deze winter moeten we dus op zoek naar alternatieve manieren om het warm te krijgen in huis. Het liefst doen we dat ook op een duurzame manier. Natuurlijk kun je van het gas afgaan middels een warmtepomp of zonneboiler. Dit zijn echter vrij ingrijpende veranderingen en bovendien behoorlijk kostbaar. Er zijn gelukkig ook goedkopere, eenvoudige oplossingen te bedenken. Met deze tips kom jij de winter warm door, zonder de hoofdprijs te betalen. En in sommige gevallen draagt het ook nog eens bij aan de sfeer in huis!

Pelletkachel
De goede oude open haard is voor de meeste mensen wel bekend. Maar een alternatief of andere variant daarop is de pelletkachel. Steeds meer mensen kiezen voor een pelletkachel omdat het een veel hoger rendement heeft dan een houtkachel. Dit maakt het een duurzame optie. Bij een pelletkachel wordt gebruik gemaakt van samengeperste houtkorrels afkomstig van houtafval. Er zijn verschillende soorten op de markt. Wat de beste pelletkachel voor jouw woning is, hangt af van je situatie en je persoonlijke wensen. Het leuke is, net als bij een open haard, dat een pelletkachel direct veel sfeer in huis brengt. Dus naast dat het de ruimte opwarmt is het ook nog eens een echte eyecatcher in je woning. 

Elektrische deken
Je huis verwarmen via de verwarming is kostbaar. Zeker wanneer je vanuit huis werkt is het zonde om de hele dag de verwarming aan te hebben. Dat kost je al snel heel wat gas en dus ook veel geld. Om die reden kun je tijdens het werken een warme deken om je heen slaan. Dit kan ook in de vorm van een elektrische deken. Deze ken je wellicht al wel in de variant voor in de slaapkamer, maar wist je dat je ook heerlijke zachte elektrische fleece dekens hebt? Ideaal om warm te worden als je achter je laptop zit, of wanneer je een serie kijkt op de bank. Zo’n deken geeft heel gericht warmte op je lichaam en zorgt voor een lekker behaaglijk gevoel. 

Kom in beweging
Een goede manier om jezelf op te warmen als je het binnen in huis erg koud hebt is door in beweging te komen. Als je langere tijd achter elkaar zit, bijvoorbeeld achter je computer of op de bank, dan moet je om de zoveel tijd zeker even naar buiten om een stuk te wandelen. Het stimuleert de doorbloeding waardoor je lichaam opwarmt. Als je vervolgens weer binnen komt voelt het ook een stuk warmer. 

Steek de kaarsjes aan
Wil je minder gebruik maken van de verwarming, dan zijn ook kaarsen een alternatief. Natuurlijk krijg je hier niet de ruimte zo warm mee als met een verwarming, maar het kan wel degelijk verschil maken, vooral in de avond. Wil je er echt iets aan hebben zorg dan dat de ramen gesloten zijn zodat er geen warmte kan ontsnappen. Doe de gordijnen dicht, daardoor blijft de warmte ook beter hangen. Steek vervolgens wat kaarsen aan en je merkt dat binnen de kortste keren de kamer aanzienlijk warmer is geworden. En vervelend is het niet, want het staat heel sfeervol. Kies je voor geurkaarsen dan ruikt het ook nog eens heerlijk.

 

Warme voeten
Een houten vloer in huis is erg populair. Ook zien we steeds vaker tegels of een mooie gietvloer. Voor de looks is het een goede optie, maar warm aan de voeten is het zeker niet. Als je geen vloerverwarming hebt, voelt de vloer dus al snel koud aan. De hele vloer vervangen voor vloerbedekking is niet aantrekkelijk omdat het vrij rigoureus is en er is een veel betere optie. Namelijk kiezen voor een mooi groot vloerkleed. Vloerkleden kunnen overal, bijvoorbeeld bij de bank of onder de eettafel. Je kunt ze ook leuk met elkaar combineren voor een bonte uitstraling. Het zorgt er niet alleen voor dat je voeten warmer blijven, maar ook dat de gevoelstemperatuur hoger is. Dit werkt overigens ook erg prettig in de slaapkamer. Een vloerkleed dat een stuk uitsteekt naast je bed zorgt ervoor dat je nooit meer op een koude vloer hoeft te stappen als je net uit je warme bed komt. Het staat ook nog eens erg sfeervol en maakt de ruimte helemaal af. 
 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Haardentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist