Ruimte besparen in een kleine badkamer

uitdaging

Hoewel de badkamer vaak de kleinste kamer is van een woning, breng je er veel tijd door. Het is daarom fijn als deze ruimte praktisch is ingericht. In hele krappe badkamers kan dit een flinke uitdaging zijn. Hoe creëer je voldoende opbergplekken zonder de beweegruimte te beperken? En hoe geniet je van een luxe badkamerbeleving als er geen ruimte is voor een douche én een bad? In dit artikel lees je diverse tips en oplossingen.

Inloopdouche met glazen wand
Vervang een standaard douchecabine voor een inloopdouche. Hiermee bespaar je ruimte en laat je de badkamer een stuk groter lijken. Al helemaal wanneer je kiest voor een glazen douchewand. Een doorzichtige douchewand laat daglicht door en is een stuk smaller dan een scheidingswand van steen.

Ruimtebesparend bad
In een kleine badkamer is er vaak geen ruimte voor een groot ligbad. Als een bad echt onmisbaar is voor jouw welverdiende me-time, kun je eens kijken naar een compact design. Er zijn speciale ruimtebesparende ligbaden verkrijgbaar voor kleine badkamers. Zo’n bad heeft een dunne rand en een aflopende zijde. Hierdoor houd je meer loopruimte over.

Bad en douche samenvoegen
Wil je genieten van een ligbad in een standaard formaat? Dan zal je het moeten samenvoegen met een douche. Bevestig een opbouwdouche aan de muur en schaf een doorzichtige badwand aan. Voor ouderen of mensen die slecht ter been zijn, is er een douchebad met lage instap verkrijgbaar. Deze badkuip heeft een deurtje, waardoor je niet over een hoge badrand heen hoeft te stappen. Een stuk veiliger en gemakkelijker!

Compacte spiegelkast
Met een spiegelkast maak je slim gebruik van de beschikbare ruimte. De wandkast neemt nauwelijks plek in beslag, maar zorgt wel voor extra opbergruimte. Bovendien oogt de kast door de spiegels niet te lomp. Er zijn eventueel ook luxe spiegelkasten verkrijgbaar met geïntegreerde verlichting. Dan is een losse wandlamp boven de wastafel niet meer nodig.

Badkamerkast met lades
In een badkamerkast met lades kun je vaak meer spullen kwijt dan in een kast met deurtjes en legplanken. Het is daarom een goede aankoop voor in kleine badkamers. Koop een ladeverdeler of een aantal mandjes om een slimme indeling te kunnen maken. Grote handdoeken kun je compact opbergen in een smalle en extra hoge badkamerkast.

Hangende badkamermeubels
Hangende badkamermeubels ogen luchtig en ruimtelijk. Hierdoor kan de kleine badkamer de moderne uitstraling behouden. Daarnaast kun je door het gebrek aan pootjes de vloer veel gemakkelijker s

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist