Barbas houthaarden

Energa

Een van Barbas' meest populaire houtkachels, de Energa, is compleet vernieuwd. Het uitgangspunt voor de make-over was: maximale duurzaamheid tegen minimale milieubelasting. En dankzij het keramisch fijn stof-filter is de Energa van Barbas ook daadwerkelijk een van de groenste houthaarden ooit. De Energa: zuinig met energie, royaal met sfeer.

Nieuwe modellen
De Energa van Barbas is een eigentijdse houtgestookte inbouwhaard. De royale draaideur geeft een prachtig schouwspel op de houtblokken. Na de succesvolle lancering van het kleine model Energa 60/45, is het assortiment uitgebreid met twee grotere versies: de 70/55 en de 70/55 Tunnel; een doorkijkhaard voor een mooie toepassing tussen twee ruimtes.

Wat de Energa zo groen maakt, is de toepassing van een keramisch fijn stof-filter; een noviteit in de haardenbranche. Dit filter reduceert de uitstoot van fijn stof en CO2 tot ver onder de laatste én toekomstige Europese normen op het gebied van verbranding -en emissie eisen. Tel daarbij het hoge systeemrendement van de Energa op van maar liefst 84% en het zal duidelijk zijn: wie kiest voor duurzaamheid en het milieu, kiest voor de Energa van Barbas.

Het onderhoudsvrije keramisch filter is een ontwikkeling van Interfocos, producent van de merken Barbas (houthaarden) en Bellfires (gashaarden). Hoe werkt het filter? Door de warmte van het houtvuur, wordt het schuimkeramisch filter tot circa 800 graden Celsius verhit. Bij deze temperatuur verbranden de roethoudende deeltjes die door het filter worden afgevangen. De sponsachtige structuur van het keramiek houdt eventuele gloeiende deeltjes tegen, waarmee de kans op schoorsteenbrand afneemt. Door de enorme warmtereflectie zorgt het keramisch filter voor een betere verbranding met als resultaat een hoger rendement.

Duurzame energie
Alle houthaarden en - kachels van Barbas staan voor een duurzame energievoorziening. Ze worden milieubewust en duurzaam ontwikkeld en geproduceerd volgens de QRM methode (Quick Response Manufacturing). Deze moderne bedrijfsstrategie elimineert verspilling in tijd, materiaal en energie over de gehele keten; van staalplaat tot haard. De moderne toestellen van Barbas staan voor efficiënte en schone verbranding, een hoog rendement en een lage uitstoot van CO2 en fijn stof. Kortom: maximale duurzaamheid tegen minimale milieubelasting.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Houtkachels?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist