zelf een deur maken

we geven je 5 tips

Een deur maken. Het klinkt misschien heel lastig, maar met een paar handige tips valt dat best mee. Een zelfgemaakte deur is uniek én je kunt er ook nog eens geld mee besparen. Het is dus zeker de moeite waard om je er in te verdiepen!

1. Doe inspiratie op

Wil je een nieuwe deur voor in huis, voor in de tuin of voor je garage? En in welke stijl zou je deze deur dan willen maken? Zet deze informatie voor jezelf op papier en doe daarnaast inspiratie op. Denk hierbij wel aan jouw eigen kluskwaliteiten. Als beginnende klusser kun je beter met een makkelijk project beginnen. Dit geeft minder stress en een mooier resultaat.

2. Kies het juiste materiaal

Afhankelijk van de plek van je deur (buiten of binnen) kun je het materiaal kiezen. Misschien heb je nog oude planken of steigerhout in de schuur liggen waar je mee kunt werken. Natuurlijk kun je ook nieuw materiaal aanschaffen. Zo weet je zeker dat het goed is! Naast houten planken kun je ook met multiplex platen werken. Dit zijn dunne lagen hout die op elkaar gelijmd zijn. De platen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en soorten, waaronder berken multiplex. DeHoutgroothandel heeft een uitgebreid assortiment met geschikt materiaal.

3. Meten is weten

Maak een bouwtekening of download er eentje op internet. De maten zijn hierbij ontzettend belangrijk! Let altijd op de juiste verhoudingen en meet het nog even na. Bij een draaiende deur moet je bijvoorbeeld 1 cm van de breedte en 1,5 cm van de lengte afhalen van de maten van je kozijn. Zolang je alle aanwijzingen van de kant-en-klare bouwtekening volgt, moet het wel lukken!

4. Bespaar veel geld

Een nieuwe deur aanschaffen is niet goedkoop. Je kunt dus veel geld besparen door er zelf een te maken! De prijs is vooral afhankelijk van het materiaal. Hier kun je dus zelf een verstandige keuze in maken. Ook zijn er veel gratis bouwtekeningen op het internet te vinden. Hier hoef je dus niet in te investeren, tenzij je iets heel unieks zoekt.

5. Ga voor goede afwerking

Met goede afwerking bedoelen we niet alleen schuren en verven. Het gaat hierbij vooral om de beschermende laag op de deur. Zeker bij buitendeuren is het erg belangrijk dat het tegen vocht en temperatuurschommelingen kan. Kies daarom voor het juiste materiaal, maar verdiep je ook in de juiste afwerking. Zo kun je zo lang mogelijk blijven genieten van je eigen creatie!

 

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist