Veilig tuinieren

pas op met snoeien

Als je niet goed oplet, kan ook bij het snoeien en grasmaaien veel mis gaan. Vooral in de tuin is het gebruik van gereedschap zonder snoer, zoals een draadloze heggenschaar, aan te raden.

Draadloze heggenschaar

• Werk met draadloos tuingereedschap, want dat heeft geen snoer waarover je kan struikelen of dat per ongeluk doorgeknipt kan worden.

• Draag geen wijde kleding, stropdas of sjaal.

 

• Draag werkhandschoenen, maar niet in de buurt van draaiende delen van het gereedschap.

• Leg het gereedschap pas neer als de bewegende delen helemaal tot stilstand zijn gekomen.

• Schakel het gereedschap uit als je er niet mee werkt. Ook als je er ‘even’ een takje of iets dergelijks uit wilt halen.

Kettingzaag

• Gebruik een kettingzaag die is voorzien van een kettingvanger en een kettingrem.

• Houd de zaag laag en zwaai er niet mee. Houd je handen weg van een draaiende ketting.

• Draag bij het gebruik van een kettingzaag een veiligheidsbril, schoenen met stalen neuzen, oordoppen, speciale kettingzaaghandschoenen, een nauwsluitend shirt met lange mouwen en een kettingzaagbroek.

 

• Zorg dat het snoer niet op het te zagen materiaal terecht kan komen. Leg de machine pas neer, als de ketting geheel tot stilstand is gekomen. Haal na het gebruik direct de stekker uit het stopcontact.

• Houd afstand tot derden. Wees alert op mensen om je heen als je met een draaiende machine werkt of als er dingen kunnen vallen (takken bijvoorbeeld). Houd zeker kinderen uit de buurt van je klus.

Welkom in het ‘House of Bosch’

Je extra goed voorbereiden op je klus doe je in het ‘House of Bosch’.Daar kun je virtueel rondlopen en inspiratie opdoen voor klusprojecten. Kom je tijdens je rondgang door de kinderkamer bijvoorbeeld een leuk kinderkrukje tegen, dan kun je daarop klikken en precies lezen hoe je het zelf kunt maken. Naast de materiaallijst, bouwtekening en benodigde gereedschappen kun je zien hoe lang het maken van het project duurt, wat de benodigde kluservaring is en wat de kosten zijn. Je krijgt hulp door middel van illustraties en video’s. Het ‘House of Bosch’ vind je op http://www.bosch-do-it.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Doe het zelf?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist