7 redenen waarom je moet kiezen voor design meubels

Past in ieder interieur

Is het tijd voor een nieuw interieur of zijn een aantal van je meubels duidelijk aan vervanging toe? Ben je op zoek naar een echte eye-catcher die de woonkamer helemaal afmaakt? Denk dan eens, voordat je naar de dichtstbijzijnde grote, goedkope meubelboulevard rent, eens aan het investeren in mooie design meubels. De prijs is zeker hoger dan voor een standaard bank of stoel, maar daar is ook een reden voor. We geven je 7 redenen waarom je absoluut moet kiezen voor een exclusiever meubelstuk.

 

Past in elk interieur
Design meubels zijn mogelijk in elke interieur stijl. Of je nu of zoek bent naar een strakke, moderne look, een landelijke stijl of een meer hippe, eigentijdse uitstraling, een design meubelstuk past altijd. Bovendien zijn design meubels heel goed te combineren met andere items voor een unieke inrichting in ieder huis. Je hoeft niet direct voor elk meubelstuk een fortuin neer te leggen, maar je kunt wel investeren in een aantal goede meubels die je combineert met meer budgetvriendelijke items. Design meubels passen uitstekend in een modern interieur vanwege de vaak strakke lijnen en verfijnde details. Deze geven je inrichting een strakke en klassieke look. Maar design staat niet per definitie voor modern en kan in allerlei stijlen gevonden worden. Dus naar wat voor interieur je ook op zoek bent, een design meubel past altijd. 

Gaat een leven lang mee
Eerlijk is eerlijk, design meubels zijn meestal niet de goedkoopste optie. Maar omdat je kwaliteit koopt betaalt zich dit op de lange termijn zeker terug. Terwijl je goedkope fauteuil na een aantal jaren echt z'n beste tijd heeft gehad, gaat een design item een leven lang mee en van generatie op generatie over. Niet voor niets zie je ook tegenwoordig nog design meubels uit de jaren ´60 en ´70 in kringloopwinkels of vintage markten. De kwaliteit blijft gewaarborgd en ze raken niet uit de tijd, of komen weer terug in de mode. Omdat de kwaliteit goed is, zijn ze ook na 50 of 60 jaar nog steeds in goede staat, mits natuurlijk goed onderhouden. 

Exclusieve stukken
Design meubels zijn uniek en exclusief. Dat betekent overigens niet dat er van elk meubelstuk maar één op de wereld is, maar wel dat er niet heel veel mensen zijn met dezelfde tafel, bank of dressoir. Koop jij je meubels bij een bekende woonzaak of budgetwinkel, dan is de kans heel groot dat je in een willekeurige woonkamer precies dezelfde kast, bank en salontafel ziet staan. Hier is overigens natuurlijk niets mis mee, maar ben je op zoek naar een uniek interieur, dan kun je toch echt beter kiezen voor design meubels. 

Duurzaamheid
Wanneer je een designstuk koopt kun je er vanuit gaan dat je ook een duurzame keuze maakt. Voor dit soort meubels wordt namelijk gebruik gemaakt van de beste, hoogwaardige materialen en omdat ze zo lang meegaan koop je heel wat minder meubels die je anders wel had moeten kopen. Bovendien worden ze op een eerlijke manier geproduceerd. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar stoere, houten design meubels, kijk dan eens naar het Nederlandse merk van Friese bodem Pilat en Pilat. Duurzaamheid staat centraal bij deze meubelmakers en je weet dat je kwaliteit in huis haalt, alleen het beste hout wordt gebruikt in hun eigen werkplaats. 

Uitstekende service
Koop je een design meubel, dan koop je ook een stukje service. Niet alleen worden de meubels bij je thuis geleverd, maar ze worden ook op de juiste manier in elkaar gezet. Mocht er onverhoopt iets mis zijn, dan staan professionele medewerkers voor je klaar en kun je gebruik maken van een goede garantieregeling. Je wordt in ieder geval niet aan je lot overgelaten en mag dit stukje service ook verwachten.  

Uniek ontwerp
Aan het ontwerp van een design stuk gaat een hoop werk vooraf. De beste designers gaan aan de slag om een uniek en origineel model te bedenken. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de looks, maar ook naar functionaliteit, verfijnde vormen en lijnen, unieke kleursamenstellingen en een zekere mate van originaliteit. Niet voor niets worden andere designers vaak geïnspireerd of vertaalt het zich door naar goedkopere meubelmerken. 

Het maakt iets los
Een prachtig meubelstuk kan, net als muziek of kunst, iets bij je losmaken. Soms alleen al om het feit dat je het niet in iedere woonkamer ziet staan. Daarom valt het ook de mensen op die bij je thuis komen. Doordat het zo uniek is valt het direct op in je interieur en vertelt het een verhaal. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist