Modern of landelijke inrichting?

Design of landelijk

Heb je liever een moderne inrichting of kies je voor een landelijke inrichting? In plaats van modern of landelijk kan je ook een andere vraag stellen. Wat past bij mij: stad of platteland? Het belangrijkste bij de keuze voor een nieuw interieur is de sfeer die je in je huis creëert. Gelukkig kan je ontzettend veel met de aankleding van je interieur bereiken.

Landelijk wonen

Landelijk wonen zorgt voor een gemoedelijke sfeer, waarbij je op je gemak voelt in je eigen woning. Om deze warme uitstraling te creëren speelt meubelkeuze een belangrijke rol. Een landelijke sfeer wordt gekenmerkt door natuurlijke en lichte kleuren met een klassieke uitstraling. Dezelfde kleuren en meubels die je op een oude woonboerderij kan treffen.


(Foto BN Wallcovering) 

 

In een landelijke interieur wordt veelal gebruikt gemaakt van pure materialen. Denk maar aan stenen vloeren en gestoffeerde zitmeubels. Of aan materialen zoals linnen, katoen, vachten en leer. Vaak zijn de stoffen versierd zijn met patronen en borduursels. Het fijne aan landelijk wonen is dat je eigen keuzes kan maken en er een thema aan kan koppelen. Dit kan een specifieke kleur zijn, maar ook een thema als “industrie” valt bij veel mensen in de smaak. Gebruik van industriële lampen en steigermateriaal zorgen voor een industriële look.

Modern wonen

Modern wonen zorgt vaak voor symmetrie. Dit vind je vooral terug in meubelen met strakke lijnen en doordachte vormen. Qua materiaal wordt vaak glas, RvS, gebogen hout, kunststof en leer gebruikt. Hou je van kunst? Moderne kunstwerken of sculpturen doen het altijd goed. Als je een verzameling aan soortgelijke objecten hebt, biedt een mooie vitrine een prima oplossing. Kies vooral voor glad, neutraal, ruimtelijk en tijdloos.

modern wonen
(foto Bert Plantagie) 

 

Modern landelijk

De twee verschillende sferen zijn ook goed te combineren. Hierbij moet je denken aan de basiskeuzes van landelijke wonen met zeer lichte kleurtinten, zonder al teveel objecten en versieringen. Vaak wordt dan gekozen voor een groter, specifieker object uit de natuur, zoals een grote schelp. De nadruk ligt hier dan ook bij het naturel materiaal.

modern landelijk
(foto Rolfbenz)

Hulp Nodig met uw inrichrting? Informeer eens bij een van onze 5-sterrenspecialisten. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist