zonnepanelen

Wat zijn de kosten momenteel?

 

Dat is natuurlijk de eerste vraag die iedereen stelt. Een handige tip, des te meer je laat plaatsen des te goedkoper het wordt waardoor je rendement omhoog gaat.

Op de bank krijg je tegenwoordig nog geen 1% rente voor je spaargeld dat maakt investeren in zonnepanelen een ontzettend goede investering, je hebt je geld gemiddeld binnen 7 jaar terugverdiend terwijl ze zeker 25 jaar mee gaan! Dus dat betekent minimaal 18 jaar lang profiteren van je investering. Je krijgt bij veel onderdelen zelfs 25 jaar garantie!

Investeren in duurzaamheid voor de toekomst.
Het is niet alleen een super investering om geld te besparen maar het wekt ook groene energie en dat draagt weer een steentje bij aan het milieu.

Meerwaarde
Steeds meer nieuwe eigenaren vinden het aantrekkelijk om een huis te kopen met zonnepanelen want wie wil er nou geen goedkopere energie rekening ;). Het bied meerwaarde voor je huis en daarnaast maakt het je huis ook een stuk ‘aantrekkelijker’.

Zelf doen of laten doen?
Op het moment zit de verhouding van de zonnepanelen kosten en de arbeids kosten ongeveer op, 25% Arbeid en 75% zonnepanelen. Dus als jij een super handige klusser bent en 25% wil besparen dan is dat natuurlijk ook een optie. Let hierbij wel op dat je een goede voorbereiding nodig hebt met handleidingen en een goed voorbereid installatieproces. Maar denk er goed over na voordat je er zelf aan begint want als je niet goed weet waar je mee bezig bent loop je risico op: Brandgevaar, Kortsluiting, Valschade van de panelen, Afwaaien/verschuiven panelen, minder rendement door slechte montage en natuurlijk risico om te vallen.

Terugverdientijd

Voor zonnepanelen heb je natuurlijk zon nodig en er spelen enkele factoren mee over hoe snel jij je zonnepanelen terug kan verdienen, gemiddeld duurt het dus 7 jaar maar sommige bedrijven geven zelfs een tijd aan van 4 jaar! Het ligt dan ook heel erg aan de aanschafprijs, de plaatsing en schaduw. Het meest optimale zijn zonnepanelen die naar het zuid-westen staan op een helling van 30-35 graden zonder gebouwen en of obstakels in de buurt waardoor je panelen in de schaduw komen te staan.

Kijk voor meer informatie op https://www.zonnepaneelprijzen.nl/

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zonnepanelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist