Zonnepanelen reinigen

Een aantal handige tips

Uw zonnepanelen liggen al een tijdje op het dak en krijgen alle regen, stof en ander vuil over zich heen, hetgeen betekent dat ze vies worden. Als de zonnepanelen vies zijn, leveren ze minder stroom en daardoor minder rendement op.

U kunt dit vergelijken met de ramen van uw woning: als deze vies zijn, wordt het steeds een beetje lastiger om naar buiten te kijken en als u het lang genoeg niet schoonmaakt, kunt u helemaal niet meer naar buiten kijken door het vuil dat er op ligt.Het vuil zorgt er bij zonnepanelen voor dat het licht van de zon niet goed meer door kan dringen tot het paneel zelf. Als dit niet goed doordringt, is het logische gevolg dat je minder stroom opbrengst hebt.

Het beste moment om zonnepanelen schoon te maken, is het voorjaar. Nederland heeft namelijk in mei, juni en juli de meeste zonuren. Het is overigens verstandig om de zonnepanelen 4 keer per jaar schoon te maken voor het beste rendement. Een keer in de winter en drie keer in het voorjaar en zomer, dit omdat het in die periode minder regent en dus het stof nog makkelijker blijft liggen.

Het schoonmaken zelf is redelijk gemakkelijk. U doet dit met een tuinslang, de druk hiervan veroorzaakt geen schade aan de panelen. Eventueel hardnekkig vuil kunt u verwijderen met een zachte doek of zachte nylon borstel. Let wel op de temperatuur van het paneel, de panelen kunnen enorm heet worden! Daarnaast moet u de installatie uitschakelen voordat u dit schoon gaat maken, het blijft immers een elektrisch apparaat waar u met een straal water over heen gaat. Regen levert een stuk minder water op dan de tuinslang, dus het risico dat er iets fout gaat, is groter door die straal water. U mag de zonnepanelen nooit droog maken met een doek of schoonmaken met schoonmaakmiddel, dit kan krassen geven op uw panelen wat blijvende schade op zal leveren. U moet dit dus gewoon laten drogen in de zon! Ook een hogedrukspuit is een no go, ook dit zal het paneel beschadigen.

Uiteraard is het makkelijker om het paneel te laten schoonmaken, de installateur heeft namelijk volledige kennis hiervan en heeft hier ook ervaring mee, daarnaast kan het ook gevaarlijk zijn als u op een schuin dak aan het werk bent. Het is enorm belangrijk dat u dit laat doen door een bedrijf die u als klant centraal heeft staan en die u oprecht willen helpen. Wij adviseren om contact op te nemen met een 5-sterrenspecialist. Zij hebben u als klant voorop staan en zullen er alles aandoen om u 100% tevreden te krijgen en te houden.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zonnepanelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist