Zonnepanelen kopen

waar moet je op letten?

In een tijd waarin de  stroomprijzen de pan uit swingen en mensen genoodzaakt zijn om op zoek te gaan naar manieren om hun woning duurzamer te maken is het zo dat zonnepanelen kopen nog steeds één van de interessantste opties is die er worden aangeboden. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat er voor het realiseren van een systeem met zonnepanelen een bepaalde investering is vereist. Ben jij eveneens benieuwd om meer te ontdekken over zonnepanelen kopen en zou je graag willen kunnen achterhalen hoeveel de zonnepanelen prijs ongeveer bedraagt? In dat geval is het zeker interessant om even de onderstaande informatie door te gaan nemen!

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten om rekening mee te houden?

Zonnepanelen kopen doe je in de praktijk niet zonder eerst even grondig na te denken over hoe jouw installatie er precies uit moet komen te zien. In eerste instantie ligt de nadruk van veel mensen vooral op de zonnepanelen prijs die moet worden betaald. Natuurlijk is het zo dat de kostprijs van belang is, maar dat is niet alles. Wat namelijk bovendien ook te denken van de volgende zaken:

 1. Hoeveel bedraagt de opbrengst kWh per zonnepaneel?
 2. Welk type zonnepaneel leent zich het best voor jouw dak?
 3. Hoelang kan de fabrikant van de zonnepanelen een optimaal rendement garanderen?
 4. Beschikken de zonnepanelen die je gaat kopen over een certificaat of niet?
 5. Hoeveel bedraagt de fabrieksgarantie waar je op kan rekenen?
 6. Ga je de installatie van de zonnepanelen zelf doen of ga je dit uitbesteden?
 7. Op welke termijn is je investering terugverdiend?

De bovenstaande vragen moet eigenlijk iedereen zich stellen die van plan is om over te gaan tot het kopen van zonnepanelen. Alleen door al deze vragen te beantwoorden zal je namelijk kunnen rekenen op een optimaal rendement en zal je ervoor kunnen zorgen dat je niet te veel gaat betalen.

Hoeveel bedraagt de zonnepanelen prijs?

Het rendement dat je kan behalen is niet alleen afhankelijk van de kwaliteit en de opbrengst van de zonnepanelen. Daarnaast spreekt het voor zich dat er ook rekening zal moeten worden gehouden met de zonnepanelen prijs die je moet betalen. De exacte kostprijs wordt in de praktijk uiteraard hoofdzakelijk bepaald op basis van het aantal zonnepanelen waar je gebruik van gaat maken. We maken op dit vlak een onderscheid tussen bijvoorbeeld:

 • Een installatie met 8 zonnepanelen;
 • Een installatie met 13 zonnepanelen;
 • Een installatie met 18 zonnepanelen;
 • Een installatie met 21 zonnepanelen;

De hierboven aangegeven opties zijn de vaakst voorkomende in de praktijk. De prijzen die je voor deze installaties moet betalen variëren van bijvoorbeeld 3.500 euro voor een systeem met 8 panelen tot bijna 9.000 euro voor een systeem met 21 zonnepanelen. De besparing die je op jaarbasis kan realiseren is gelegen tussen de 400 euro bij een systeem met 8 zonnepanelen en de 1.100 euro bij een installatie bestaande uit 21 zonnepanelen. Dit maakt duidelijk dat de terugverdientijd van een zonnepanelensysteem in de praktijk doorgaans veel korter is dan veel mensen vermoeden.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zonnepanelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist