Zonnepanelen hoe werkt dat nu eigenlijk?

Laat de zon in uw portemonee schijnen

Hoe werkt zonnestroom?

De omzetting van licht naar elektrische spanning heet een fotovoltaïsche reactie (in Engels Photo Voltaic). Daarom spreken technici vaak over een PV-systeem. Bij een zonnestroomsysteem wordt gebruik gemaakt van een soort glazen platen die elektriciteit produceren wanneer er licht op valt. In deze platen zitten twee lagen halfgeleider materiaal waartussen een spanningsverschil ontstaat als er licht op valt. Als deze lagen met elkaar verbonden worden ontstaat een elektrische stroom.

Zonnepanelen kunnen gemonteerd worden op zowel schuine als ook op platte daken. Het voordeel van een plat dak is dat de zonnepanelen optimaal naar de zon gericht kunnen worden, met de juiste hellingshoek. Bij een schuin dak zijn de hellingshoek en oriëntatie waarin van groot belang. Die bepalen samen namelijk of de lichtopbrengst voldoende is. Ideaal in Nederland is een ligging op het zuiden met een hellingshoek van circa 35 graden.

Op bovenstaande afbeelding ziet u de zonnepanelen op het dak. Deze zonnepanelen zetten licht om in gelijkstroom.

De omvormer (inverter) zet de gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom. De wisselstroom verbruikt u vervolgens zelf en overtollig stroom wordt teruggeleverd aan het net.

Wil je ook de zon in je portemonee laten schijnen?

In eigen beheer elektriciteit opwekken met zonnepanelen heeft vele voordelen. De zonnestroom die u zelf opwekt hoeft u niet in te kopen. Hoe meer de stroomprijs gaat stijgen in de toekomst, hoe groter uw voordeel. Daarnaast zijn zonnepanelen een vorm van duurzame energie welke geen CO'2 uitstoot heeft.

De levensduur van een zonnepaneleninstallatie is ruim 20 jaar. In deze periode kan het voorkomen dat de omvormer (het enige bewegende onderdeel) vervangen moet worden.
Zonnepanelen zijn onderhoudsvrij. Vuil zal door de regen weggespoeld worden. Echter kan het geen kwaad om panelen af en toe eens te controleren op hardnekkig vuil.


Samengevat:

Hoog rendement op uw investering
Besparen op uw stroomkosten
Zelf zonnestroom op wekken in plaats van inkopen
Minder afhankelijk van stroomprijsstijgingen
Stroom opwekken uit een oneindige bron, ook in Noord Europa
Duurzaam, veilige en zekere werking
Goed voor een duurzaam milieu. Minder vervuilende CO2 uitstoot
Ruim meer dan 25 jaar zelf elektriciteit opwekken (25 jaar vaste prijs)
Onderhoudsvrij
Korte fabricage- en installatietijd

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zonnepanelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist