Wat kun je doen als je wilt verduurzamen?

zonnepanelen

Als je tegenwoordig een nieuw huis laat bouwen, is het verstandig om te kijken wat je kunt doen om de woning zo energieneutraal mogelijk te maken. Wie naar de huidige energietarieven kijkt, zal zien dat het niet alleen beter is voor het milieu om duurzaam te leven, maar dat het ook heel goed is voor je portemonnee. Een duurzame woning is steeds eenvoudiger te maken. De kosten hoeven niet uit de hand te lopen, want je kunt gebruik maken van interessante financiƫle regelingen om de kosten te drukken. Daar komt bij dat duurzaamheidsinvesteringen zichzelf doorgaans na een aantal jaar terugverdienen, waardoor je al snel geen kosten meer hebt. Informeer ook altijd bij je gemeente om te kijken of er subsidies beschikbaar zijn.

Ga zonnepanelen kopen als je geld wilt besparen

Een van de meest toegepaste manieren om een duurzame woning te maken, is zonnepanelen kopen. Je gebruikt in een woning veel elektriciteit en als je dit gaat opwekken met zonnepanelen, brengt dat een grote besparing met zich mee. Gemiddeld kosten zonnepanelen ongeveer 6000 euro. Dat lijkt een groot bedrag, maar met de huidige energietarieven, heb je dat geld binnen een aantal jaar terugverdiend. Als je dan beseft dat zonnepanelen tot wel vijfentwintig jaar mee kunnen gaan, dan heb je toch al snel twintig jaar gratis stroom. Die investering kan dus te allen tijde uit.

Kun je voor ieder huis zonnepanelen kopen?

Zoals de naam al aangeeft, moeten zonnepanelen naar de zon gericht zijn. Je bereikt het beste resultaat wanneer je de panelen op de zuidkant van je woning aanbrengt. Ligt je woning niet op het zuiden? Dan kan het goed zijn om de panelen naar het dak van de schuur te verplaatsen of om ze op een off-grid installatie in een hoek van de tuin te plaatsen. Hoe meer zon de panelen vangen, hoe groter je rendement. Houd je panelen daarom ook goed schoon, want vuil kan het rendement verlagen.

Kies voor panelen met vermogensgarantie

Als je eenmaal zonnepanelen kopen gaat, kies dan altijd voor panelen met een vermogensgarantie. Dat houdt in dat de panelen ook na meer dan twintig jaar gebruik, niet onder een rendement van 80% komen ten opzichte van het rendement dat ze leverden in nieuwstaat. Zo weet je dus zeker dat je panelen optimaal blijven leveren. Kies daarom niet altijd voor de goedkoopste opties, omdat deze op de lange termijn juist duurder kunnen uitvallen. Je leverancier kan je helpen om te kijken welke panelen voor jou het meest geschikt zijn. Informeer daarom naar de opties en kijk dan welke investering voor jou het meest aantrekkelijk is.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zonnepanelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist