Wat gaan de gasprijzen doen in 2024?

wat betekend dit voor jou?

De kans is groot dat je iedere maand een aanzienlijk bedrag kwijt bent aan gas. Ben je benieuwd of deze kosten zullen stijgen of dalen in 2024? Lees dan snel verder!

Wat heeft invloed op de prijs van gas?

De prijs van gas is afhankelijk van vraag en aanbod. Als de vraag naar gas toeneemt, dan neemt de prijs toe. Tegelijkertijd zorgt een afname van het aanbod ook voor een toename van de prijs. Zo kunnen allerlei gebeurtenissen in de wereld de prijs van gas beïnvloeden. Krijgen we bijvoorbeeld te maken met een strenge winter, dan moet er meer gestookt worden en is er dus meer vraag naar gas. Een strenge winter zorgt ervoor dat de prijs van gas toeneemt.

Ontwikkeling van de gasprijzen in 2023

In het afgelopen jaar is de gasprijs behoorlijk gezakt. De gemiddelde prijs die energiebedrijven rekenden voor een kubieke meter gas zakte van 2,16 euro in januari naar 1,28 euro in december. Dat is een afname van zo’n 40%. In de eerste maand van 2024 keerde het tij niet en werd de gemiddelde gasprijs zelfs nog iets lager.

Hoewel gemiddeld gezien de prijs voor gas dus flink gedaald is, zijn er wel verschillen te zien tussen de verschillende energiebedrijven. Sommige bedrijven rekenen meer voor een kubieke meter gas dan andere bedrijven, waardoor het kan lonen om de tarieven goed te vergelijken. Vergelijk energie dus om niet te veel te betalen.

Verwachting voor de gasprijzen in 2024

Het is mooi om te zien wat de gasprijzen het afgelopen jaar hebben gedaan, maar veel interessanter is om te weten wat de prijzen het komende jaar gaan doen. Speel je daar namelijk een beetje handig op in, dan kan dat je aardig wat geld schelen.

Op dit moment is de verwachting van experts dat de gasprijs de komende maanden waarschijnlijk niet heel veel zal veranderen en ergens rond het huidige niveau zal blijven schommelen. Wat de gasprijs de rest van het jaar zal doen, is echter heel lastig te zeggen. Er spelen heel veel dingen in de wereld die de gasprijs kunnen beïnvloeden en het is onmogelijk om te voorspellen hoe al deze zaken zich verder zullen ontwikkelen.

Hoe je kosten kunt besparen

Voor veel dingen die je niet zelf in de hand hebt, geldt dat ze lastig te voorspellen zijn. Hetzelfde geldt dus voor de prijs van gas. Wat je wel in de hand hebt, is bij welke leverancier je een contract hebt. We noemden eerder al eens dat de tarieven voor gas per leverancier kunnen verschillen. Door de tarieven van verschillende leveranciers te vergelijken en te kiezen voor de goedkoopste, kun je dus eenvoudig geld besparen. Daar heb je geen ingewikkelde voorspellingen voor nodig.

Je kunt besparingen ook ergens anders zoeken, bijvoorbeeld door te besparen op je stroomkosten. Veel Nederlanders hebben het afgelopen jaar daarom gekozen voor het aanschaffen van zonnepanelen. Zonnepanelen vragen wel een bepaalde investering vooraf, maar doordat je vervolgens minder stroom hoeft af te nemen van de energieleverancier, kun je deze investering op de langere termijn prima terugverdienen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zonnepanelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist