Kies ook voor zonnepanelen

op het dak van je woning

Steeds meer huishoudens kiezen voor het opwekken van groene stroom, met zonnepanelen op het dak van hun woning. Een slimme, duurzame keuze! Met zonnepanelen spaar je niet alleen het milieu; het is ook aanmerkelijk goedkoper dan het verbruik van grijze stroom. De hard opgelopen energieprijzen in de laatste twaalf maanden maken dat de terugverdientijd van zonnepanelen en bijvoorbeeld Blubase, montagesysteem zonnepanelen, fors is afgenomen. Met een dergelijk luxe montagesysteem hoeft het gebruik van zonnepanelen niet af te doen aan de uitstraling van je woning. Daarbij kun je met deze systemen kiezen voor het monteren van zonnepanelen op bijvoorbeeld de uitbouw, in plaats van op het volledige schuine dak. In dit artikel lees je er meer over. 

Gebruik van een stevig montagesysteem op je dak 
Blubase biedt verschillende oplossingen voor de montage van zonnepanelen op het dak van je woning. De systemen zijn robuust, stevig en eenvoudig te monteren. Je hebt hierbij keuze uit systemen voor zowel schuine-, als platte daken. Een van de belangrijkste voordelen van zonnepanelen op een plat dak is het gegeven, dat je de zonnepanelen in de meest optimale hoek aan kunt sluiten. In het geval van een schuin dak ben je altijd afhankelijk van de hellingshoek hiervan en heb je daarnaast slechts keuze uit twee zijden (uitgaande van een tussenwoning). De opbrengst van de zonnepanelen zal hierdoor nooit maximaal zijn. Kijk alvast eens naar bijvoorbeeld de oost west opstelling zonnepanelen voor platte daken van deze partij.  

Zonnepanelen op termijn combineren met een thuisbatterij 
Niet alleen de keuze voor zonnepanelen op het dak is het overwegen waard. Je kunt de investering in zonnepanelen combineren met het aansluiten van een thuisbatterij op zolder. Zo’n thuisbatterij, de Powerwall van Tesla is hier een voorbeeld van, maakt het mogelijk om de opgewekte groene stroom op te slaan. Zeker in de zomer zal de opbrengst van de zonnepanelen veel groter zijn, dan het verbruik aan stroom. Veel meer dan wat energie voor de koelkast, de vaatwasser en de wasmachine zal je overdag niet verbruiken. Met een thuisbatterij voorkom je dat je het overschot aan opgewekte groene stroom tegen een zeer ongunstig tarief terug moet leveren aan het stroomnet. 

Houd rekening met het feit, dat men verwacht dat deze batterijen de komende jaren verder doorontwikkeld zullen worden. Het kan een reden zijn om het voorlopig te houden bij een investering in zonnepanelen. 
 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zonnepanelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist