Een zonnestroominstallatie bouwen

hoe werkt dat?

Een zonnestroominstallatie bouwen. Leuk, maar hoe gaat dat eigenlijk? Om daar een beter beeld van te krijgen gaan we de stappen van het proces bij langs, vanaf het allereerste begin totdat het project  aar is. Precies hoe wij je graag helpen bij Zonnestroom Nederland: alle zorgen overnemen van het begin tot het eind.

Het voortraject
Voordat er gebouwd kan worden, moet er veel gebeuren. Het proces begint vaak met interesse in zonnepanelen. Een beetje rondkijken op het internet wat de mogelijkheden, en wat interessante dingen lezen over zakelijke zonnepanelen subsidies en andere voordelen van een investering in zonne-energie. Vervolgens kan je bij Zonnestroom Nederland een adviesrapport op maat aanvragen: een verslag wat een zonnestroominstallatie in potentie voor jouw pand kan betekenen. Dit adviesrapport wordt dan doorgenomen met een van onze experts, om vragen weg te nemen en het adviesrapport van verdere uitleg te voorzien. Dit kan telefonisch of op locatie, net wat je voorkeur is.
Als alles naar wens is, en na de dak- en pandinspectie het er nog steeds goed uitziet, kan de volgende stap gezet worden: samen naar een offerte toe werken. Wat zijn de wensen, wat is praktisch gunstig. Als alles is meegenomen wordt er een offerte opgesteld waar beide partijen tevreden mee zijn. Vanaf dan kan het feest beginnen!

Het plannen
De offerte is ondertekend! De overdracht van de sales-afdeling richting de bouw-afdeling wordt gedaan. Hierin worden alle aspecten die in het voortraject besproken zijn, zoals de wensen van de klant en inspectierapporten, uitvoerig doorgenomen met de betreffende projectmanager. Dan begint het grote plannen: het grootste onderdeel in het gehele proces. Hoe gaan we de zonnestroominstallatie zo soepel mogelijk realiseren? Alle onderdelen van het project worden eerst  ingetekend op het dak. Dat gaat hierbij dus niet alleen om de panelen, maar ook om bekabeling, kabelgoten en dak belasting. Ook moeten er plannen worden gemaakt voor de ballast op het dak en voor de kabelstrings. Als dat allemaal goed uitgemeten is, kunnen de materialen besteld worden. De bouwploeg wordt ingevlogen en de benodigde faciliteiten worden klaargezet. Denk hierbij hekken aan de rand van het dak voor de veiligheid en een kraan om de panelen het dak op te krijgen. Ook wordt er een planning gemaakt waarin exact wordt aangegeven wanneer wat gebouwd moet worden.

Het bouwen
Eindelijk is alles rond en gepland. De panelen kunnen worden gelegd. Hier komen de vaste stelregels; Bij particulieren tot en met 50 zonnepanelen mag je ervan uitgaan dat de bouw hooguit een dag duurt. Vanaf 50 tot 200 panelen kan het een tot vier dagen duren. Dit hangt af van de verschillende hellingshoeken in het dak: moet er veel of weinig onderstel aangebracht worden om de panelen in de optimale hoek te krijgen. Daarna kunnen de groottes van installaties enorm verschillen. Om het simpel te houden kan de vuistregel worden aangehouden dat 850 panelen ongeveer een maand bouwtijd vergt. Dit omdat het een secuur werkje is, waarin geen fouten gemaakt mogen worden. Als dan, na een aantal maanden de zonnestroominstallatie staat en werkende is, kun je genieten van zelfopgewekte stroom, met alle voordelen die daarbij horen. Benieuwd wat een zonnestroominstallatie voor jouw bedrijfspand kan betekenen? Vraag vrijblijvend een adviesrapport op maat aan!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zonnepanelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist