De milieubewuste woning

de trend van het moment

Het komt steeds vaker voor, huishoudens die met het oog op milieu of de portemonnee zuiniger gaan wonen. Wat uw reden ook is, zuinig wonen kan eenvoudiger dan u misschien wel denkt. In dit artikel leest u meer informatie over 3 projecten die ervoor zorgen dat u milieubewust en zuiniger kunt wonen.

Project 1: Installeer een HR ketel

Is uw cv-ketel toe aan vervanging? Kies dan voor een HR ketel. Dit zijn ketels met een hoger rendement. Dankzij slimme technologie zet een HR ketel tot wel 107% van de energie om in warmte. Een goedkope cv ketel heeft een gemiddeld rendement van 75%. Met een HR ketel is het mogelijk om tot wel € 150 - € 200 per jaar te besparen ten opzichte van een oude cv ketel. Een HR ketel heeft tenslotte minder energie nodig voor hetzelfde resultaat.

Project 2: Plaats de beste zonnepanelen op het dak

Elk jaar zijn er betere zonnepanelen te koop. Ze hebben een steeds hoger rendement, gaan langer mee en worden goedkoper. Een gemiddeld huishouden heeft maar 14 zonnepanelen nodig om het stroomverbruik te dekken. Zo bespaart u enkele honderden euro's per jaar aan stroomkosten.

Wist u dat moderne zonnepanelen minimaal 20 tot 25 jaar meegaan? Na 6 tot 10 jaar heeft u de panelen al terugverdiend. Zonnepanelen kopen is dus een slimme investering voor de toekomst.

Project 3: Isoleer het dak

Wist u dat een slecht geïsoleerd dak tot wel 30% van de warmte in huis verliest? Door isolatiemateriaal te plaatsen in het dak is het mogelijk om veel energie te besparen. In de wintermaanden hoeft de verwarming minder hard te stoken als het dak geïsoleerd is. Zo bespaart u energiekosten en dat is goed voor het milieu en uw portemonnee.

De voordeligste optie is van binnenuit dakisolatie plaatsen. De specialist plaatst isolatiemateriaal zoals rotswol of glaswol tegen het plafond en werkt dat vervolgens af. Wilt u voor een meer milieuvriendelijke oplossing gaan? Dan heeft u de keuze uit schapenwol, houtwol, papiervlokken, hennep en kurk. Deze materialen zijn eenvoudig te recyclen.

Hopelijk heeft u nieuwe inzichten gekregen in energiebesparing. Met de bovenstaande projecten bespaart u energie zonder dat u daar omkijken naar heeft. Heel veel succes met uw toekomstig milieubewuste woning.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist