Brengt de toekomst een BTW-verlaging op zonnepanelen?

zonnepaneel huren

De voordelen van zonnepanelen huren zijn evident. Allereerst is het natuurlijk goed voor het milieu en voor je energierekening. Daarnaast hoef je niet direct een flink bedrag neer te leggen om de zonnepanelen te kopen. Wanneer je zonnepanelen huurt betaal je een maandelijks bedrag en kun je direct beginnen met besparen. Vaak is het mogelijk om na de afgesproken huurperiode de zonnepanelen alsnog voor een schappelijke prijs aan te schaffen. Als je nagaat dat de huurperiode over het algemeen zo’n 10 duurt en zonnepanelen tot wel 25 jaar meegaan is dat een aantrekkelijke optie.

Natuurlijk wil iedereen zo weinig mogelijk betalen en zoveel mogelijk besparen. Daarom is het belangrijk om op een paar dingen te letten bij een zonnepaneel huren. Reken uit met hoeveel kWh je het meeste rendement haalt. Hoe meer kWh een zonnepaneel genereert, hoe meer energie die levert. Aan de andere kant betaal je wel meer huur voor zo’n krachtig zonnepaneel. Zorg ook dat de huurprijs tijdens de hele huurperiode vaststaat. Op die manier weet je zeker dat je tussentijds niet wordt geconfronteerd met onverwachte huurverhogingen. Daarnaast is het zaak om te checken hoe het zit met de BTW op zonnepanelen en of je daar voordeel uit kunt halen. In dit artikel zetten we de voordelen van zonnepanelen huren en de huidige BTW-regeling en kijken we naar het scenario dat er nultarief voor BTW op zonnepanelen komt. 

Zonnepanelen huren
Zoals gezegd is het essentieel dat je goed kijkt naar de voorwaarden die de aanbieder hanteert. Onder andere de maandelijkse huur, aantal panelen en hoeveel kWh die ze generen zijn hierbij van belang. Maar neem ook de eventuele overnameprijs na 10 jaar en de nieuwprijs van het hele systeem mee in je overwegingen. Maar nogmaals, kosten en baten komen eerst. Zo kun je berekenen wat je jaarlijks aan huur betaalt. Als je dat deelt door de kWh die de zonnepanelen elk jaar opwekken weet je hoeveel je betaalt per kWh. Vergelijk dit zorgvuldig bij de verschillende aanbieders van zonnepanelen. 

BTW op dit moment
Het BTW-tarief op zonnepanelen dat op dit moment gehanteerd wordt is gekoppeld aan het bouwjaar van je huis. Als je huis ouder is dan 10 jaar, is het lage BTW-tarief van 6% geldig. Voor woningen jonger dan 10 jaar is dat 21%. Het verlaagde tarief voor oudere woningen is door de overheid in het leven geroepen om de toepassing van energiebesparende voorzieningen te stimuleren. Denk hierbij aan isolatie, zonneboiler en zonnepanelen. 

Gaan we naar 0%?
Op dit moment wordt in de Europese Unie druk overlegd of in bepaalde lidstaten een nultarief of verlaging voor BTW op zonnepanelen ingevoerd wordt. In ons land kunnen eigenaren van zonnepanelen nu de BTW voor zonnepanelen terugvragen via de kleine ondernemersregeling. Het is de bedoeling dat met een mogelijk nultarief in de toekomst de administratieve rompslomp voor mensen met zonnepanelen en voor de Belastingdienst tot het verleden behoort

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zonnepanelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist