Wanneer moet je het dak van je huis vernieuwen?

Een dak heeft niet het eeuwige leven.

Het hangt van de soort dakbedekking af hoe lang een dak meegaat. Daarbij speelt ook de kwaliteit van de dakbedekking een rol en de vraag of het dak in de loop der jaren goed is onderhouden. Een dak met dakpannen kan wel 80 jaar of langer meegaan. Een bitumen dak heeft een gemiddelde levensduur tussen de 30 en 60 jaar. Als er schade of slijtage aan het dak is, kan deze in bepaalde gevallen worden hersteld zodat niet het hele dak hoeft te worden vernieuwd. Het is daarbij zaak om deze schade zo snel mogelijk te laten repareren. Daarom is het aan te raden om eens in de paar jaar een dakinspectie te laten uitvoeren door een ervaren dakdekker.

Een nieuw dak plaatsen

Als de levensduur van het dak erop zit dan moet je als huiseigenaar nadenken over vervanging. Dit is een ideaal moment om je wooncomfort te verbeteren en de woning te verduurzamen. Zo kun je bij het plaatsen van een nieuw dak meteen goede dakisolatie laten aanbrengen. Hiermee bespaar je aanzienlijk op de stookkosten. Daarnaast heb je minder snel last van vocht of schimmel in huis. Maar het is ook een ideaal moment om het dak aan te passen. Zo kun je een groot dakraam laten plaatsen of een luxe lichtkoepel. Hiermee geef je je donkere zolder een upgrade naar extra slaapkamer, hobbykamer of werkkamer. Ook verhoog je hiermee de waarde van de woning mocht je die op een bepaald moment willen verkopen.

Materiaal kopen voor een nieuw dak

Je kunt het vernieuwen van het dak zelf doen maar als je dat niet ziet zitten dan kun je dit natuurlijk ook uitbesteden aan een vakman. In beide gevallen kun je de benodigde materialen zelf inkopen bij RT-Daken. Zorg ervoor dat je een juiste berekening maakt van wat je nodig hebt aan dakbedekking zoals dakpannen of bitumen. Daarnaast is er wellicht aanvullend materiaal nodig zoals lood of zink om het dak waterdicht te maken of nieuwe dakgoten en regenpijpen. Bestel de materialen ruim op tijd, soms heb je te maken met een langere levertijd als het specifieke materiaal dat je wilt gebruiken voor het dak niet op voorraad is. Als je de klus wilt uitbesteden is het ook raadzaam om hier in een vroeg stadium een offerte voor aan te vragen en een datum te plannen. Veel dakdekkersbedrijven hebben veel opdrachten en het kan dus zijn dat het wat langer duurt voordat jouw dak kan worden ingepland.

Vervanging bij schade of lekkage

Als je dak beschadigd is dan moet het dak natuurlijk zo snel mogelijk worden vervangen. Een dak kan schade oplopen bij een zware storm. Ook kan er door slijtage een lekkage ontstaan. Bij schade door een onvoorziene omstandigheid kun je een beroep doen op de opstalverzekering van de woning. Een dakdekker zal in zo’n geval zo snel mogelijk een noodvoorziening treffen met zeil tot het moment dat het dak kan worden hersteld.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist