Slimme thermostaten én klimaatbeheersing
Tips voor duurzaam wonen
Duurzaam wonen is een onderwerp dat steeds vaker speelt onder de mensen. Kies je voor nieuwbouw, dan voldoet het huis vaak al aan de belangrijkste voorwaarden voor duurzaam wonen. Heb je echter een huis wat bijvoorbeeld 30 jaar oud is, dan zal dit niet standaard zijn. Het mooie is dat je met relatief kleine investeringen al een hoop kunt bereiken. Bovendien wordt bij iedere investering je huis meer waard.
In dit artikel spreken wij met Wifithermostaten, een bedrijf dat is gespecialiseerd in slimme thermostaten én klimaatbeheersing. Naast een groot aanbod aan duurzame producten voor in huis, kunnen zij ook verschillende installaties doen. Zij hebben een aantal tips gegeven over hoe jij je huis duurzamer kunt maken.
Isoleer je huis
De eerste tip is om je huis goed te isoleren. Een goed geïsoleerd huis biedt namelijk veel comfort en is energiezuinig. Bovendien haal je met deze investering een bijzonder hoog rendement. Het isoleren van je huis kan op verschillende manieren en kan gewoon zonder ingrijpende verbouwingen. Hier een aantal mogelijkheden:
- Spouwmuurisolatie – Dit wordt vanaf de buitenkant van je muur gespoten en is klaar binnen een dag.
- Ruiten voorzien van HR++ glas en triple-glas – Dit wordt tevens van buiten gedaan en kan veel schelen in je rendement, vooral als je voorheen enkel glas had.
- Kozijnen vervangen – Dit kan helaas niet volledig vanaf buiten worden aangepakt, maar is tevens een relatief klein project.
- Dakisolatie – De meeste daken zijn matig geïsoleerd, terwijl met het dak isoleren enorm veel rendement te behalen valt
Slim verwarmen
Een andere manier om je huis te verduurzamen is door te kiezen voor slim verwarmen. Veel huishoudens hebben tegenwoordig nog een (ouderwetse) CV-ketel en een ineffiënte thermostaat. Dit is niet bepaald duurzaam. Zo verwarmt zo’n thermostaat het hele huis als slechts één kamer warm zou moeten zijn. Kies je voor een slimme thermostaat van bijvoorbeeld het merk Tado en slimme radiatorknoppen, dan wordt het mogelijk om de temperatuur per kamer in te stellen.
Dit bespaard natuurlijk al veel op de energierekening, maar een ander groot voordeel is dat zo’n slimme thermostaat kan zelflerend is en hierdoor na verloop van tijd kan inschatten wanneer hij moet aanspringen. Tot slot maken dit soort thermostaten vaak gebruik van geofencing technologie. Dat houdt in dat de thermostaat, aan de hand van je telefoon, kan tranceren wanneer je thuiskomt.
Kortom, een slimme thermostaat met radiatorknoppen is een goede stap richting duurzaamheid en biedt ook nog een veel comfort!
Zonnepanelen
De laatste tip is om te kiezen voor zonnepanelen. Hoewel de investering relatief kostbaar is, biedt het veel perspectief voor de toekomst. Zo ga je veel op je energierekening besparen en schiet de waarde van je huis omhoog. Je kunt kiezen voor:
- Monokristallijn – Hoogste rendement, maar relatief het duurst
- Polykristallijn – Goed rendement en iets goedkoper dan Monokristallijn
- Amorfe panelen – Relatief laag rendement, maar wel een stuk goedkoper dan de rest
Jaarlijks brengen zonnepanelen gemiddeld zo’n 805 euro op (dit verschilt natuurlijk per situatie), wat resulteert in een terugverdien termijn van gemiddeld 6 tot 7 jaar. Daarnaast kun je maar liefst 21% btw terugvragen bij de overheid!
Een goed advies is goud waard
Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.