Een trap

met weinig vloerruimte

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jij een trap zoekt die niet veel ruimte inneemt op de vloer. Vaak is het zo dat de trap dan midden in een ruimte staat of dat het trapgat ook erg klein is. Wat is er dan voor jou geschikt?

Een wenteltrap
Een wenteltrap is ook wel bekend als spiltrap, spiraaltrap of draaitrap. Al deze termen worden door elkaar gebruikt voor een trap die een centrale paal heeft waar de treden omheen draaien. Deze paal noemt ment een spil.

Kenmerken van een wenteltrap
Een wenteltrap ziet er natuurlijk heel anders uit dan een kwartslagtrap of rechte trap. Een aantal belangrijke kenmerken zijn:
- Een centrale paal (dit zorgt er ook voor dat de wenteltrap altijd wat beweging behoudt
- Treden worden met elkaar verbonden voor een leuning. Dit zorgt voor stabiliteit
- De trap moet worden bevestigd in een stevige ondergrond. Met voorkeur beton. Omdat de spil de enige bevestiging is van de trap moet dit uiteraard uitermate stevig zijn.
- De treden draaien om de spil heen waardoor je in draaiende beweging recht omhoog gaat.

Wenteltrap met halve draai
Een wenteltrap met een halve draai, 180 graden, maakt een halve cirkel. Deze is uitermate geschikt voor een rechthoekig klein trapgat. Dit wordt ook nog wel eens gebruikt in een garage of op een plek waar een vlizotrap heeft gezeten.

Wenteltrap met hele draai
Dit wil zeggen dat de trap 360 graden draait. Dit kan wanneer je een vierkant of rond trapgat hebt. Dit soort wenteltrappen worden vaak gebruikt als de trap in een woonkamer staat.

Voor- en nadelen wenteltrap
We hebben de grootste plus en minpunten hieronder op een rij gezet:

Voordelen
Neemt weinig ruimte in op de vloer
Relatief klein trapgat

Nadelen
Altijd bewegelijk
Niet gemakkelijk om grote spullen te verplaatsen

Wenteltrap kopen
Een wenteltrap bestel je eenvoudig online als een bouwpakket. Dit kan bijvoorbeeld via Houtcompleet.nl. Zij bieden ook een inmeetservice waardoor je zekerheid krijgt dat de trap past bij jouw situatie.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Trappen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist