ThyssenKrupp Encasa Valbeveiliging

StairWalker

Professor Jürgen Freiwald, hoofd van de Werkgroep voor Bewegingswetenschap aan de Bergische Universiteit Wuppertal, testte samen met de sportwetenschappers van adviesorganisatie SportsMedicalConsult uit Essen de werking en het toepassingsgebied van de StairWalker. Uit het onderzoek blijkt dat training met het ondersteunende apparaat voor traplopen de dagelijkse mobiliteit verbetert dankzij drukontlasting van de gewrichten en een maximaal gevoel van veiligheid bij het gebruik.

De StairWalker van ThyssenKrupp Encasa is wereldwijd het enige trainingsapparaat dat het mogelijk maakt om veilig en met ontlaste gewrichten en daardoor met minder pijn of zelfs pijnvrij, trap te lopen. Met StairWalker wordt traplopen een training met valbeveiliging. Het systeem bestaat uit een rail, een aandrijving en een beugel. De gebruiker gaat hierin rechtop staan, steunt op zijn armen en start de StairWalker met een druk op de knop. Bij het oplopen van de trap duwt de StairWalker zachtjes in de rug, bij het aflopen van de trap vormt het frame voor het lichaam een veiligheidsbeugel.

22 testpersonen in de leeftijd tussen 56 en 76 jaar, deels met mobiliteitsbeperkingen als gevolg van hart-, bloedsomloop- en orthopedische aandoeningen, namen deel aan het onderzoek, dat werd uitgevoerd in het Philippusstift ziekenhuis in Essen. De studie toonde aan dat het traplopen met de StairWalker de gewrichten tot een kwart van het eigen lichaamsgewicht ontlast. Tegelijkertijd toonde registratie van de hartslagfrequentie en de bloeddrukwaarden aan dat er een duidelijk trainingseffect bereikt wordt tijdens het gebruik van StairWalker.

Verminderde conditie en coördinatie, bijvoorbeeld door afnemende spierkracht en beweeglijkheid, leiden tot een verhoogd valrisico. Bijna één op de drie 65-plussers en één op de twee mensen ouder dan 80 jaar valt tenminste één keer per jaar. En niet alleen de fysieke gevolgen van het vallen zijn aanzienlijk. Wie eenmaal gevallen is, heeft grote angst om vaker te vallen. Dit gaat ten koste van de mobiliteit en levenskwaliteit van ouderen.

“Wie zich bij het traplopen veilig voelt, draagt dat veilige gevoel over naar de dagelijkse situatie, heeft meer vertrouwen en blijft in beweging en daardoor langer fit”, stelt Freiwald,” deze veiligheid wordt door de StairWalker geboden.” Het gevoel van veiligheid werd door meer dan negentig procent van de testpersonen in de hoogste categorie beoordeeld.

“De mobiliteit van oudere mensen is van vele factoren afhankelijk. Bepalend is echter het behouden van de conditionele functies, die voor het voorkomen van vallen onontbeerlijk zijn”, aldus Professor Freiwald.

Dit maakt StairWalker ideaal als trainingsapparaat.

De StairWalker kan op bijna elke rechte trap worden geïnstalleerd en kan zonder doorverwijzing worden aangeschaft. Hierdoor maakt het apparaat het mogelijk om thuis gemakkelijk en veilig de trap op en af te lopen. Tegelijkertijd zorgt de StairWalker daarmee voor een dagelijkse training in huis.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Trappen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist