Overweeg je om een traplift aan te schaffen?

Let goed op deze 4 punten

Een traplift is een goede keuze voor mensen die niet meer zo soepel en zelfstandig de trap kunnen gebruiken. De traplift zorgt ervoor dat mensen langer in de vertrouwde woning kunnen wonen en niet meer afhankelijk zijn van andere mensen. Ben jij van plan om een traplift te kopen? Dan zijn er vier aandachtspunten waar jij rekening mee moet houden. Hieronder kan jij de aandachtspunten vinden.

Soort traplift

Het eerste aandachtspunt heeft te maken met het uitzoeken van een traplift. Je kan kiezen tussen verschillende trapliften. Sommige trapliften zijn bijvoorbeeld voorzien van meer luxe. Je moet er wel rekening mee houden dat niet elke traplift op elke soort trap past. Woningen kunnen namelijk ook verschillende soorten trappen hebben. Wanneer jij een trap met bochten hebt, zal je moeten kijken naar andere trapliften dan wanneer jij een rechte trap hebt. Vergeet niet dat je altijd om advies kan vragen als je niet weet welke traplift geschikt is in jouw woning.

Veiligheid

Het tweede aandachtspunt gaat over de veiligheid van een traplift. Het is bij traplift kopen van belang dat je goed kijkt naar de veiligheidselementen. Een betrouwbare traplift zal moeten voldoen aan Europese richtlijnen. Het is in ieder geval belangrijk dat de traplift een klembeveiliging heeft. Hierdoor zal de traplift niet bewegen wanneer er iets in de weg ligt op de trap. Daarnaast is het handig dat een traplift een gordel heeft zodat jij veilig op de traplift zit en er niet vanaf kan vallen. Het is verstandig om de leverancier te vragen naar alle veiligheidselementen.

Totale kosten

Het derde aandachtspunt gaat over de traplift prijs. Het is lastig om de totale kosten goed aan te geven. De totale kosten verschillen namelijk per situatie. De totale prijs komt tot stand op basis van meerdere factoren. Eén van deze factoren is de soort traplift die geïnstalleerd moet worden. Helaas is een traplift voor een lift met bochten duurder. Daarnaast wordt er rekening gehouden met de installatie van de traplift. Als de installatie in een woning ingewikkelder is, zullen de totale kosten hoger uitvallen. Let er dus op dat je genoeg geld beschikbaar hebt voor de traplift.

Vergoeding

Het laatste aandachtspunt heeft betrekking op een mogelijke vergoeding voor een traplift. Als jij genoeg geld hebt om de traplift zelf te kopen, moet je dat vooral doen. De traplift is dan helemaal van jou. Als jij niet genoeg financiële middelen hebt, kan je wellicht op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning een vergoeding krijgen. Het nadeel hiervan is dat jij geen keuzes mag maken over de traplift. De traplift is dan namelijk het eigendom van de gemeente waarin jij woont.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Trappen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist