Maak van uw trap (weer) een ware eyecatcher

trap bekleden

Een trap in huis is allang niet meer die louter functionele vlizotrap naar de zolder. Een trap in de woonkamer of elders om een hogere verdieping te bereiken, wordt inmiddels vaak gezien als ware eyecatcher in huis. Vooral als het om een ruimtelijke, open trap gaat. Het bekleden of renoveren van trappen kan dan ook een geweldige manier zijn om uw huis een nieuwe look te geven. Er zijn verschillende opties hiervoor, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en stijl.

 

Krakende treden? Oneffenheden in de trap of verkleuringen? Een trap wordt vaak belopen dus gaat het vaak sneller verslijten dan andere plekken in huis of op kantoor. Als het om een houten trap gaat zijn invloed van temperatuur en/of vocht, houtrot of houtworm of losliggende planken veel voorkomende oorzaken die op de loer liggen. Met slijtage als gevolg of nog erger: een onveilige situatie. Als u uw versleten trap grondig wilt aanpakken, bekleden of en renoveren is dat in bovenstaande gevallen, zeker een goed idee. Er zijn verschillende mogelijkheden als het om het renoveren of bekleden van trappen gaat, zoals het vervangen van de treden, het bekleden van de treden met tapijt of hout, of het verven van de trap. Het is belangrijk om te overwegen wat het beste past bij uw persoonlijke stijl en budget.

Comfort, veiligheid en stijl
Het renoveren van een trap of een open trap bekleden verbetert niet alleen het uiterlijk van uw huis, maar het kan ook de waarde van uw huis verhogen. Bovendien kan het ook de levensduur van de trap verlengen en de veiligheid verbeteren. Door je trap te bekleden geniet u niet alleen van gezelligheid in je woning, maar zorg je ook voor meer comfort. Als u kleine kinderen of huisdieren heeft, kan het zeker van groot belang zijn om de veiligheid van uw trap te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld het toevoegen van anti-slipstrips betekenen, het vervangen van scherpe treden door afgeronde treden of door de open trap dicht te maken van achteren. En bovendien kan goede trapbekleding ook geluiddempend werken. En dat is wel zo fijn voor rust in huis en de buren. Trapbekleding is prachtig in een oudere woning, maar past ook heel mooi in een nieuwbouwhuis. Genoeg redenen dus om aan de slag te gaan met uw trap. 

Een open trap bekleden
Een populaire keuze is het gebruik van tapijt op de treden. Tapijt is comfortabel om op te lopen en kan worden gekozen in een breed scala aan kleuren en stijlen. Het kan ook helpen om geluid te absorberen en de trap veiliger te maken. Een andere optie is het gebruik van houten treden. Dit kan een chique en tijdloze look toevoegen aan uw trap. Andere materialen die kunnen worden gebruikt om open trappen mee te bekleden zijn bijvoorbeeld vinyl, linoleum, laminaat en marmoleum. Elk soort materiaal heeft z’n eigen voordelen. Zo zijn tapijt en vinyl bijvoorbeeld onderhoudsvriendelijk en geluiddempend, terwijl hout of marmoleum er weer heel strak uitzien en duurzaam zijn. En het is tevens belangrijk om te overwegen hoeveel er gebruik van de trap wordt gemaakt en hoe makkelijk het materiaal te onderhouden is voordat u een beslissing maakt.

De voordelen van het renoveren van uw trap
Het renoveren of rondom bekleden van de trap kan ook onderdeel zijn van een groter renovatieproject. Als u van plan bent om uw huis grondig te renoveren of als u net een huis heeft gekocht en de trap niet meer in goede staat is, kan het renoveren van de trap een geweldige manier zijn om het project af te ronden. Overweeg om de stijl van de trap aan te passen aan de rest van het huis, om eenheid te creëren of om gewoon een statement te maken met een stijlvolle,  opvallende trap.

Het werken met een professioneel
Het bekleden van uw open trap is een grote verandering voor uw huis en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het goed wordt gedaan. En het kan best een complex project zijn. Daarom is het raadzaam om een professioneel bedrijf in te huren om het werk te laten uitvoeren. Zij kunnen u helpen bij het maken van beslissingen over materiaalkeuze en stijl, en kunnen ervoor zorgen dat het resultaat naar wens is. Of het nu om een open, dichte of betonnen trap gaat, vaak is iedere trap uniek. En dat vergt natuurlijk ook een unieke aanpak.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Trappen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist