Kleine kinderen in huis?

Plaats traphekjes

Een kind dat van de trap valt kan al best nare gevolgen hebben. Helaas belanden ieder jaar hierdoor ruim 300 kinderen op de Eerste Hulp. Trappen zijn voor kleintjes behoorlijk gevaarlijk in huis. Met name de hele kleintjes die pas lopen of kruipen, kinderen van 0 tot 4 jaar, is dit het geval. Het is daarom heel verstandig dat u het huis zo veilig mogelijk maakt als uw baby of kleuter op ontdekkingstocht gaat. Er worden inmiddels veel producten aangeboden die u daarbij helpen, waaronder traphekjes in alle soorten en maten.

Een veilige trap
Zoals gezegd is de trap een van de grote gevaren in huis. De trap heeft toch iets magisch voor kleintjes. Het is niet verwonderlijk als de rest van het gezin constant de trap gebruikt, dan willen zij dat natuurlijk ook. Zelfs de eerste treden kunnen al best gevaarlijk zijn voor een klauterende peuter. De coördinatie is natuurlijk nog wat onhandig en u moet er dan toch echt niet aan denken uw kind van de de trap afvalt. Traphekjes zijn daarom onontbeerlijk, totdat uw kinderen de leeftijd hebben zelfstandig trap te lopen. Het advies is om traphekjes bovenaan én onderaan de trap te plaatsen. Het bovenste traphekje is uiteraard het belangrijkste. Plaats de traphekjes al voordat uw peuter start met kruipen, zo is de rest van het gezin gewend aan het open en dichtdoen.

Een veilig traphekje
Een traphekje zit goed in elkaar als het het voor een volwassene lastig is deze met een hand open en dicht te doen. Kleine kinderen kunnen soms gefascineerd frutselen en krijgen een simpele sluiting dan toch ineens open. Ook moeten traphekjes goed en stevig vastgezet worden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat uw kind zich optrekt aan het rekje en het dan met traphekje en al naar beneden rolt. Zet het traphekje stevig vast aan de muur of aan een robuuste trappost. U kunt deze bevestigen met het frame aan de muur of met muurcups. De hoogte van een traphekje moet minimaal 75 centimeter zijn de ruimte tot vloer moet klein zijn. Uw kind moet zich niet onder het traphekje door kunnen wurmen. Bij een traphekje een met spijlen moet de ruimte tussen de spijlen niet breder zijn dan 6,5 centimeter.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist