EeWood trappen

bamboe als alternatief

Als grootverbruiker van hout zocht EeWood naar een alternatieve manier om kwalitatieve traptreden te ontwikkelen die niet schadelijk zijn voor het milieu. In maart 2010 werd een geschikte oplossing gevonden. Bamboe.

Als sleutelfiguur op de Europese markt ziet het Barneveldse bedrijf EeWood het als haar taak om een alternatief te vinden voor tropisch hardhout. Marco Wijers, General Manager: "Tot dit moment maakten wij vooral traptreden van hardhout. Belangrijkste voordeel van hardhout is de hardheid van het materiaal. Maar een groot nadeel is de trage groei van de benodigde bomen. Door de toenemende vraag komt de duurzaamheid dus onder druk te staan. In bamboe hebben we nu een zeer geschikt materiaal gevonden. Door het te malen en te persen, ontstaat een degelijk, mooi en slijtvast alternatief dat niet krimpt of uitzet. Daarnaast groeit bamboe zeer snel en is de voorraad in de natuur dus gemakkelijker op peil te houden."

Alternatief
Bamboe is gemakkelijk te bewerken. Het kan, net als hout, gewoon gelakt worden in elk gewenst kleureffect. Hierdoor kan bamboe net zo gemakkelijk toegepast worden als hardhout en is er een realistisch alternatief voor traditionele trappen. Met de duurzame toepassing wil EeWood de trappenindustrie stimuleren om een natuurlijke bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van onze wereld.

Door een van haar klanten is in Engeland de eerste complete design trap van bamboe geplaatst.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Trappen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist