Een sculpturale trap van HI-MACS®

Tussen architectuur en interieurontwerp

HI-MACS® is terug als voorvechter van architectuur in Italië dankzij een project van architect Ilaria Mosso, die samen met Simone Piva toezicht hield op de bouw van het nieuwe hoofdkwartier van het bedrijf Inox Fondi Srl uit Villamarzana, Rovigo.

Het bedrijf is marktleider in de productie van roestvrijstalen bolle bodems en was op zoek naar een grootstedelijke, eigentijdse stijl voor zijn nieuwe kantoorgebouw dat het gezicht vormt van het administratie- en fabricagecomplex. Daarom werd de designer ingeschakeld, die besloot met HI-MACS® een trap te creëren over drie verdiepingen voor een indrukwekkend en spectaculair resultaat.

‘Omdat het totale project vrij lineair en eenvoudig was’ vertelt Ilaria Mosso, ontwerper van de prachtige trap, ‘was het idee om een contrasterend element te creëren dat met zijn rondingen de strakheid van de context kon doorbreken en er toch goed mee combineerde. Zo is de trap ontstaan’.

De zijkant en onderkant van de metalen trapconstructie zijn volledig bedekt met gipsplaat, terwijl de binnenkant met de stootborden en traptreden van HI-MACS® is gemaakt. Niets is gestandaardiseerd, elke trede is uniek - ze zijn gemaakt met behulp van handgevormde ruwe houtsjablonen die het project ongetwijfeld lastiger maakten, maar tegelijkertijd enig in zijn soort.

De vorm van de structuur, die als een helix vanaf de binnenpoort van het gebouw oprijst, is hier en daar uitgelicht met lichtstrips om het grafische en spectaculaire karakter te onderstrepen. De architect wilde zorgen voor één oppervlak zonder lichter en donkerder materiaal te gebruiken. Daarom werd geëxperimenteerd met een systeem met achtergrondverlichting voor de treden en ook hiervoor is HI-MACS® het perfecte materiaal.

Om plaats te bieden aan de ledverlichting moesten de treden gefreesd worden nadat er een extra stuk materiaal aan was toegevoegd om de dikte van de trede te vergroten. Tot slot werden dankzij een vakkundige en innovatieve oplossing de treden zodanig gemaakt dat ze met een magneetsysteem aan de structuur te bevestigen en ervan te verwijderen waren. Doordat alles eenvoudig te los te halen is, kan de elektronica ook heel makkelijk verwijderd worden in geval van storing.

‘Er is om verschillende redenen voor HI-MACS® gekozen’ gaat architect Mosso verder, ‘bijvoorbeeld vanwege de transparantie en uniforme kleur, omdat er makkelijk mee te werken is, zelfs als de platen erg dun zijn - in dit geval slechts 9 mm - en ten slotte vanwege de helderheid en moderne uitstraling’.

Naast de prachtige trap is HI-MACS® ook op subtiele wijze aanwezig in een andere ruimte: de nieuwe generatie acrylsteen is gebruikt om een structuurdetail van de vergadertafel te creëren, een horizontale lijn die de volledige lengte van de bovenkant van 240 cm volgt en daarna doorloopt als zeer ranke maar stevige tafelpoot. Dit unieke exemplaar is bedacht om het belangrijkste architecturale stuk van het gebouw te verbinden met een klein detail in de vergaderkamer, als vervolmaking van een uitgebreid project met een duidelijke persoonlijkheid.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Trappen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist