EE-stairs glazen balustrades

KOMO certificaat

Trappenfabrikant EeStairs mag vanaf nu een KOMO certificaat voor de glazen balustradesystemen uit de TransParancy 1-01 serie voeren. Deze erkenning is een bekroning op het werk van de Barneveldse ontwerper en producent van trappen en glazen balustrades. Na hard werken aan veiligheid en kwaliteit in de afgelopen jaren en eerder ontvangen nationale en internationale keurmerken, is dit certificaat een extra garantie over de kwaliteit en randvoorwaarden van de glazen balustrades voor architecten en aannemers.

Het afgelopen jaar heeft EeStairs het aanbod van glazen balustradesystemen fors vergroot. Cornelis van Vlastuin, Creative Director van EeStairs: “In de afgelopen jaren zagen we de vraag naar glazen designbalustrades verder toenemen. Steeds meer klanten wilden de balustrade van hun trap door laten lopen op de verdieping. Vervolgens kwamen er ook vragen voor complete glazen balustradesystemen. Dit was voor ons aanleiding om glazen balustrades als los product te gaan verkopen. Dat we nu dit KOMO certificaat ontvangen is een mooie waardering.” Bij de toetsing voor het certificaat is onder andere gekeken naar de constructieve veiligheid, brandveiligheid en bruikbaarheid van de glazen balustrade.

Eerste 3 kN
De 3 kN balustrade is een van de varianten binnen de TransParancy 1-01 serie. Deze balustrade, die bedoeld is voor ruimtes waarin grote groepen mensen bij elkaar komen, voldoet ook aan de eisen van het KOMO certificaat. Van Vlastuin: “Wij zijn er erg trots op dat wij de eerste fabrikant zijn die 3 kN balustrades ontwikkelen die aan alle veiligheidsnormen voldoen. Wij bieden onze klanten dus een designbalustrade aan die voldoet aan de veiligheidsnormen van NEN, VCA, KOMO en diverse (inter)nationale bouwbesluiten.”

Transparant
De TransParancy 1-01 vergroot het ruimtelijk karakter van vrijwel iedere locatie. Bij dit ontwerp wordt het glas aan de onderzijde in een profiel ingeklemd en eventueel voorzien van een handleuning. Dankzij het balusterloze ontwerp is het een veilig en transparant alternatief voor de traditionele spijlenhekwerken. Van Vlastuin: “Met de materiaalkeuze en uitvoering van de handleuning en het inklemmingsprofiel kan de architect of gebruiker zelf een groot gedeelte van de uiteindelijke uitstraling van de balustrade bepalen. Zo heeft een glazen balustrade met een RVS-leuning gemonteerd op het glas een andere uitstraling dan een houten leuning die met afstandhouders aan het glas is gemonteerd.”

Bestekteksten
De bestekteksten van verschillende Standard Designs van EeStairs zijn opgenomen in het Stabu Bouwbreed Informatiesysteem. Daarnaast heeft het bedrijf ze als extra service op de website gezet om architecten te ondersteunen bij het schrijven van hun bestek. Van Vlastuin: “Wij ondersteunen met deze service de architect en daarbij ook de aannemer. Met behulp van onze bestekteksten waarborgt de architect zijn wensen en de kwaliteit van het eindproduct. Doordat een architect ons kan voorschrijven in zijn bestek, hoeft een aannemer niet langer zelf te zoeken naar een geschikte partij.” In het Stabu Bouwbreed Informatiesysteem zijn onder andere de bestekteksten van de ruimtebesparende 1m2 trap, glazen balustrades uit de TransParancy reeks en de Moon trap opgenomen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Trappen van EeStairs?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist