De grootste voordelen van overzettreden

op een rijtje

In de meeste huizen wordt de trap intensief gebruikt. ’s Avonds lopen we naar boven om te gaan slapen en ’s ochtends dalen we de trap af. Als je in een bovenwoning woont, gebruik je jouw trap waarschijnlijk nog vaker. Door intensief gebruik kan jouw trap gaan slijten. Traprenovatie is in dat geval aan te raden. Je kunt de treden van een nieuw likje verf voorzien, maar ook overzettreden gebruiken. In deze tekst zetten wij de grootste voordelen van overzettreden op een rijtje.

Makkelijk en snel over de huidige traptreden heen te zetten
Steeds meer mensen die hun trap renoveren kiezen tegenwoordig voor overzettreden. Dit is niet voor niets, want dit is een makkelijke en snelle manier om een oude trap te renoveren. De oude treden hoeven namelijk niet eerst behandeld te worden. Overzettreden worden gewoon over de huidige treden heen geplaatst. Het is enkel een kwestie van het op maat zagen van de treden, zodat er straks niets meer van jouw oude trap zichtbaar is. Met overzettreden geef jij jouw trap binnen de kortste keren een compleet andere uitstraling.

Mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos
Wie denkt dat er weinig keuze is op het gebied van overzettreden, heeft het mis. De mogelijkheden zijn vandaag de dag namelijk nagenoeg eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor overzettreden van laminaat of vinyl. Geef je jouw trap liever een wat warmere uitstraling? Dan zijn houten overzettreden waarschijnlijk meer iets voor jou. Het is zelfs mogelijk om voor stalen overzettreden of overzettreden in betonlook te kiezen. Dit is ideaal als jouw woning is ingericht volgens de industriële stijl. Door deze overzettreden over jouw oude traptreden te plaatsen, trek je deze stijl door op de trap.

Uitglijden is verleden tijd
Wil je jouw trap een strakke uitstraling geven? Dan zijn overzettreden een uitstekende keuze. In deze treden zijn namelijk geen antisliprubbers meer verwerkt. Op het eerste gezicht lijkt dit niet ideaal, want zonder deze rubbers is de kans op uitglijden een stuk groter. Toch is dit niet iets waar jij je zorgen over hoeft te maken als je kiest voor overzettreden. Waarom niet? Omdat de toplaag van overzettreden vaak voorzien wordt van een speciale antislip laag. Als je jouw trap renoveert met behulp van overzettreden, is er straks sprake van een volledige antislip trap. De kans op een pijnlijke valpartij wordt op deze manier geminimaliseerd.

Onderhoudsvrij en slijtvast
Een vierde en laatste voordeel van overzettreden is dat ze onderhoudsvrij en slijtvast zijn. Renoveer je jouw trap door deze treden over de bestaande treden heen te zetten? Dan hoef je hier eigenlijk nooit meer naar om te kijken. Overzettreden zijn op de korte termijn misschien niet bepaald goedkoop, maar op de lange termijn is het een goede investering. Je hoeft jouw trap binnenkort immers niet nogmaals onder handen te nemen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Trappen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist