Met duurzame isolatie

bespaar je kosten

De winter komt eraan. Het is misschien gek om daar op zomerse of nazomerse dagen over na te denken, maar het feit is dat de winter voor de deur staat. Het is daarom goed om je woning te controleren op tocht en plekken waar warmte uit het huis kan wegstromen. Door je woning te isoleren met goedkoop isolatiemateriaal verduurzaam je je huis en hoef je minder te betalen voor warmte. Overigens betekent goedkoop hier dat het isolatiemateriaal betaalbaar is en van goede kwaliteit.

Huurhuis

Heb je geen koopwoning maar een huurhuis? Dan is het aan de verhuurder, bijvoorbeeld het woningbouwbedrijf, om de isolatie in orde te maken. Het helpt als je samen met je buren hiervoor naar de verhuurder gaat. Zo bespaar je uiteindelijk ook in de kosten voor energie.

Isoleren voor koelte

Overigens isoleer je een woning niet alleen om de verwarming lager te kunnen zetten. Isoleren doe je ook om op warme dagen de hitte van de zon buiten te houden. Isoleren werkt namelijk twee kanten op: het houdt de warmte binnen, maar ook koelte. Daarom is het goed om je woning te isoleren.

Duurzaam isolatiemateriaal

Je isoleert de woning vooral om de duurzaamheid van je woning te vergroten en daarbij tevens je woonplezier. Door gebruik te maken van duurzaam isolatiemateriaal ben je dubbel zo duurzaam bezig. Onder duurzaam isolatiemateriaal verstaan we materialen als houtvezel, hennep, kurk, katoen en wol. Pir is overigens tevens duurzaam, omdat het net als de andere isolatiematerialen een lang leven heeft.

Verschillende toepassingen

Voordat je start met het aanschaffen van isolatiemateriaal is het goed om te kijken wat je wil gaan isoleren. Voor ieder isolatieproject kan het zijn dat je een ander materiaal nodig hebt. Zo kun je bij dakisolatie bijvoorbeeld glaswol gebruiken, terwijl je voor het isoleren van de spouwmuur beter Pir of steenwolplaten kan gebruiken. Check dus voor aanschaf goed wat je gaat isoleren, welk duurzaam materiaal je hiervoor wil gebruiken en natuurlijk hoeveel je ervan nodig hebt.

Duurzaam wol

Het zal je opvallen dat veel isolatiemateriaal gebruik maakt van de term wol. Echte wol, steenwol, glaswol of houtwol zijn makkelijk te hanteren isolatiematerialen die op een rol worden geleverd. Wol – zowel natuurlijk als synthetisch – past zich heel eenvoudig aan als het om holle ruimtes gaat. Daarom is het geliefd als vloerisolatie, dakisolatie en isolatie van de spouwmuren. Daarnaast heeft wol de eigenschap dat het warmte vasthoudt, maar toch koel blijft in de zomer (dus warmte weert). Je kan isolatiemateriaal van echt schapenwol kopen, maar dat is best prijzig. Het gaat hier immers om echte schapenwol.

De structuur van schapenwol wordt daarom in steenwol, glaswol en houtwol nagebootst, zodat je hetzelfde effect bereikt. Bovendien zijn deze ‘wol’ soorten heel duurzaam, omdat ze van (natuurlijke) restmaterialen worden gemaakt. Houtwol bijvoorbeeld bestaat uit heel fijne krullen afvalhout van naald- en loofbomen. Door het afvalhout hiervoor te gebruiken, zorgt ervoor dat houtwol duurzaam is. Houtwol is tevens te gebruiken als geluidsisolatie. Glaswol wordt gemaakt van zand en gerecycled glas. Het is een geliefd materiaal, omdat het niet brandbaar is. Steenwol wordt echt van steen gemaakt en wel van diabaas of basalt. Dit wordt onder zeer hoge temperaturen gesmolten en vervolgens tot draden geslingerd. Steenwol is ideaal voor isolatie aan de buitenkant van het huis, omdat het tegen regen en sneeuw kan.

Glaswol voor alle toepassingen

Wil je je woning snel en goedkoop op duurzame wijze isoleren? Kies dan voor glaswol. Glaswol is er namelijk in verschillende diktes, makkelijk in gebruik, isoleert warmte en verbetert de akoestiek in huis. Daarnaast is het toe te passen voor verschillende isolatieprojecten; van de spouwmuur tot de zolder en van de vloer tot het dak. Glaswol is tevens een van de goedkopere, maar zeer duurzame, isolatiematerialen per vierkante meter.

Subsidie voor isolatie

Duurzaam en goedkoop isoleren gaan dus met gemak hand in hand. Bovendien kun je met glas- of houtwol heel gemakkelijk zelf je woning isoleren en dat scheelt weer geld voor het inhuren van bouwvakkers. Daarnaast kun je in aanmerking komen voor een subsidie, omdat je je huis verduurzaamd. Je kan bijvoorbeeld subsidie aanvragen voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie en isolatie van het dak.

Duurzaam en goedkoop isoleren

Zit er in de winter ook warmpjes bij, terwijl je de energierekening lager houdt en isoleer je woning met duurzame isolatiematerialen. Dat is goed voor het klimaat buiten en in huis. Bovendien isoleer je de woning duurzaam voor een goedkope prijs, zodat je bespaart op de kosten. Bijvoorbeeld door te kiezen voor houtwol of glaswol.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist