Je huis isoleren

wat zijn de mogelijkheden?

Een goed geïsoleerde woning heeft veel voordelen. In de zomer blijft het altijd lekker koel binnen en in de winter hoef je minder hard te stoken. Als gevolg gaat het energieverbruik en dus de energierekening omlaag. Dit is leuk voor je portemonnee, maar ook veel beter voor het milieu. Daarnaast krijgt een duurzame woning met goede isolatie een beter energielabel, waardoor de marktwaarde stijgt. En wat dacht je van een beter wooncomfort? Met optimale isolatie heb je minder last van vocht, schimmels en andere ongemakken. Bovendien werkt de isolatie geluiddempend en kan het zo zelfs jouw nachtrust verbeteren. Wil je weten op weke manieren je jouw woning kunt isoleren? Hieronder lees je wat de mogelijkheden zijn.

1. Muurisolatie
Je huis isoleren kan op verschillende manieren. Een van de effectiefste en populairste methodes is muurisolatie. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor spouwmuurisolatie. Hierbij wordt er isolatiemateriaal aangebracht in de holle ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur. Het kan zowel tijdens de bouw van een woning als op een later moment worden aangebracht. Door de nieuwste technieken is het namelijk niet meer nodig om grote gaten in de muren te maken. De spouw kan worden gevuld door slechts enkele kleine gaatjes in de muur te boren. Heeft de woning geen spouw of is spouwmuurisolatie om een andere reden niet mogelijk? Dan kun je kiezen voor buitengevelisolatie. Hierbij wordt de buitenkant van de woning voorzien van een isolatielaag.

2. Vloerisolatie
Ook wat betreft vloerisolatie zijn er twee opties: vloerisolatie en bodemisolatie. Als er een kruipruimte aanwezig is, wordt er vloerisolatie aan de onderkant van de vloer aangebracht. Bij bodemisolatie wordt juist de grond van de kruipruimte geïsoleerd. Deze laatste optie is vooral aan te bevelen als de kruipruimte lager is dan 50 centimeter. Is er helemaal geen kruipruimte? Dan kun je gebruik maken van een isolerende vloersoort met bijpassende ondervloer.

3. Dakisolatie
Omdat warmte opstijgt, gaat er veel warmte verloren via het dak. Het is dus belangrijk om niet alleen de wanden en vloeren te isoleren, maar ook het dak van isolatiemateriaal te voorzien. Zelfs als je nauwelijks gebruik maakt van de zolderkamer, is het een goede investering.

4. Isolatieglas
Tot slot kun je de woning voorzien van isolerend glas. Bijvoorbeeld HR++ dubbel glas gevuld met argongas of modern HR+++ driedubbel glas. Isolerend glas draagt bij aan een lagere energierekening, een hoger wooncomfort en een veilige woning. Ook als de huidige kozijnen en ramen nog niet toe zijn aan vervanging, is het verstandig om toch de overstap te maken.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist