Een snelle verhuizing regelen?

Het plannen van een verhuizing kan nogal een gedoe zijn, zeker als je binnen een bepaalde tijd uit je eigen huis vertrokken moet zijn. Je zal al je spullen moeten inpakken op een manier dat je niet de helft kwijtraakt tijdens het proces, je zal vervoer moeten regelen om de boel zo snel mogelijk te verhuizen en waarschijnlijk gaat het leven tussentijds gewoon lekker door. Er zijn dus een hoop ballen die je tegelijkertijd hoog moet houden. We helpen je graag door deze stressvolle tijd heen met enkele tips.

Maak een planning op papier

Voordat je begint is het een goed idee om een planning op papier te maken. Zo weet je precies wat er nodig is qua verhuismateriaal, wat er geregeld moet worden en wie je daarvoor nodig hebt. Bekijk bijvoorbeeld ook wat voor meubelen je nog nodig hebt en wat de levertijd hiervan is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je nieuwe hoekbank direct leverbaar is, maar het is ook denkbaar dat deze er nog twee maanden over doet. Door dit soort details in kaart te brengen heb je een compleet overzicht van hoeveel tijd je hebt.

Koop alle verhuisbenodigdheden

Op het moment dat je weet dat je zal gaan verhuizen is het een goed idee om direct in te gaan pakken. Hier heb je diverse benodigdheden voor nodig, zoals verhuisdozen, vuilniszakken, breed plakband en wat zwarte stiften. Zo kun je elke avond wat dozen inpakken en klaarmaken voor vertrek. Vergeet niet om ze te labelen, zodat je tijdens het uitpakken weer precies weet bij welke doos je moet beginnen zonder alles uit te hoeven pakken. Start bijvoorbeeld met spullen die je de komende weken niet zal gebruiken, welke al ingepakt kunnen worden.

Zet alle contracten over

Er zijn allerlei dingen die je telefonisch of per mail zal moeten regelen, voordat je gaat verhuizen. Denk hierbij aan je energiecontract, het overzetten van het internet en je verhuizing doorgeven bij de gemeente. Maak een lijstje van alles wat je moet regelen en ga er een dagdeel voor zitten om elke partij op de hoogte te stellen. Zo kun je binnen een korte tijd het lijstje afvinken en weet je zeker dat alles geregeld is. Hoewel het natuurlijk een ietwat vervelende klus is, kun je het beter allemaal achter elkaar regelen. Het alternatief is namelijk dat je sporadisch een telefoongesprek moet voeren, waardoor de volledige klus in je achterhoofd blijft spoken.

De dag van de verhuizing

De grote dag is aangebroken dat je gaat verhuizen. Je zal er rekening mee moeten houden dat er dingen anders zullen lopen dan gepland, maar dit kun je voor een groot deel voorkomen door zoveel mogelijk van tevoren te regelen. Huur bijvoorbeeld een verhuisbedrijf in die voor jou het laden en lossen van meubels en dozen van je overneemt. Daarnaast kun je wat vrienden en familie inschakelen die je helpen met het uitpakken van de spullen, zodat je niet nog wekenlang met tientallen dozen in huis zit. Op die manier kun je binnen een dag je volledige inboedel verhuizen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist