Welk deurslot past het best

Bij jouw huis

Er zijn altijd meerdere aspecten van belang bij het kopen van een deurslot. Aangezien er meerdere typen deursloten zijn, is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Zo zijn er insteeksloten en oplegsloten die elk een andere uitstraling hebben op een deur. Het karakter van je huis en het soort deur bepalen dan ook onder meer welk type deurslot het beste past. Het hangt er verder ook van af op welke manier de deur draait. Een naar binnen draaiende houten deur in een oud huis is bijvoorbeeld te voorzien van een oplegslot. Bij nieuwbouwwoningen zie je dit type slot niet snel meer terug.

Extra beveiliging
Heb je een woning die je graag extra goed beveiligd wilt zien? In dat geval is het belangrijk om een deurslot te kiezen die aan de hoogste eisen van beveiliging voldoet. Dat zijn bijvoorbeeld cilindersloten die voorzien zijn van het SKG-keurmerk ***. Dit zijn sloten die bestand zijn tegen verschillende inbraakmethoden. Bijvoorbeeld ten kerntrekken, waarbij het veiligheidsbeslag over een hard metalen bescherming beschikt. Dat is de kerntrekbeveiliging, zodat het niet mogelijk is om de cilinder uit te trekken of uit te boren. Om te voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen is het nodig nieuwbouwwoningen te voorzien van sloten met kerntrekbeveiliging.

Gemak met gelijksluitende cilindersloten
Zijn er meerdere deursloten van je woning aan vervanging toe? Bijvoorbeeld van de voordeur en de achterdeur? In dat geval is het ook mogelijk om deursloten te kopen die over gelijksluitende cilindersloten beschikken. Deze passen perfect bij je woning als je graag met een enkele sleutel meerdere deuren wilt openmaken. Zo heb je een sleutel die zowel op het slot van de voordeur past als op het slot van de achterdeur.

Speciale sloten voor schuifdeuren
Er zijn uiteraard woningen die met verschillende soorten deuren zijn uitgevoerd. Bijvoorbeeld met schuifdeuren. Het spreekt voor zich dat het ook voor schuifdeuren belangrijk is dat deze goed beveiligd zijn. In dat opzicht past een deurslot in de vorm van een espagnolet prima bij je woning als je schuifdeuren hebt. Het kenmerk van een dergelijk slot is dat deze alleen te openen is vanaf de binnenzijde. De bedieningswijze van een deurslot voor een schuifdeur bestaat doorgaans uit een deurkruk. Er is bij deursloten die het beste passen bij schuifdeuren in je woning een keuze te maken tussen inbouw- en opbouwsloten. Er is dan sprake van verzinking in de deur of plaatsing erop.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Deuren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist