Rococo Pop deurkrukken

van Enrico Cassina

 Louis IV ontmoet Andy Warhol bij Enrico Cassina

Als een volleerd “Meester in Stijl” speelt de Italiaanse fabrikant van luxe gebouwbeslag Enrico Cassina met eigentijdse vormgeving op een manier wat perfect bij het merk past. Met een levendige en dynamische aanpak verkend het merk de enorme mogelijkheden van kleur op hun producten.


Kleur wordt tegenwoordig als een zeer belangrijke voorwaarde gezien bij de afwerking van een design- of eigentijds vormgegeven interieur. Een voorwaarde welke voor het eerst erkend en ruim toegepast werd in de kleurrijke jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Kleur brengt daardoor nieuwe inspiratie voor experimenten met heldere en sprankelende combinaties.
Volgens de rijke Enrico Cassina traditie hebben deze combinaties altijd een verbinding met historische ontwerp- en kunststromingen. De ontwerpers van Enrico Cassina, verenigd in de groep MAADE (Michele Moser, Andrea Bosio, Alberto and Alessandro Ballestrero), zijn in hun ontwerp dit keer uitgegaan van de Rococo stijlperiode en de sterk daaraan gerelateerde karakteristieke Lodewijk XV-stijl.


De Lodewijk XV-stijl is speels, licht en asymmetrisch en wordt gekenmerkt door uitbundige en krullerige versieringen. De stijlperiode Rococo kenmerkt zich eveneens in de asymmetrie in het ontwerp en legt daarnaast de nadruk op elegantie en het lieflijke en luchtige karakter. In deze periode typeert het kleurgebruik zich oorspronkelijk door zachte tinten, met veel gebruik van pastel. Dit kleurgebruik is door de ontwerpers van Enrico Cassina met durf vervangen door 6 populaire heldere en karakteristieke kleuren welke in de jaren 70 veelvuldig gebruikt werden door bekende kunstenaars als o.a. Andy Warhol.


Het resultaat is een nieuwe gedurfde lijn deurkrukken waarbij de uitgesproken klassieke vorm van het product perfect gecombineerd wordt met heldere en levendige kleuren. Deze lijken zich te verlevendigen door de breking van het licht in de details van het product ontwerp. De deurkrukken worden daardoor eveneens levendig, vrolijk en “pop”. Ofwel: Rococo Pop!
De Rococo Pop deurkrukken van Enrico Cassina komen perfect uit in een design- of eigentijds vormgegeven interieur en zijn leverbaar in 6 kenmerkende kleuren: geel, rood, wit, zwart, paars, blauw. In Nederland is dit inspirerende product exclusief verkrijgbaar via Wallebroek Benelux BV.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Hang- en sluitwerk?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist